BDDSZ a KKDSZ-ért!

Szolidaritási nyilatkozat a mérhetetlen kulturális szakadék megszűntetése mellett, a minősíthetetlenül rossz helyzet ellen.

 

 

 

 

 

 

 

BDDSZ a KKDSZ-ért!

 

 

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete támogatja a Közgyűjteményi ésKözművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) Magyar Kultúra Napjáhozkötődő demonstrációját!

 

„Támogatjuk azokat a követeléseket, melyek megvalósulásaérdekében immár évek óta demonstrációt kényszerültök szervezni.Szolidárisak vagyunk veletek a kultúrában és a kultúráért dolgozók életminőségétjelentősen jobb irányba befolyásoló küzdelmetekben!Támogatjuk fellépéseteket, a kultúra értékeit, intézményeit és az azokban dolgozószakembereket sértő, lebecsülő és megalázó körülmények ellen!

Veletek gyászoljuk a megszüntetett kulturális háttérintézményeket (Nemzeti MűvelődésiIntézet, Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi ésVagyongazdálkodási Központ, MaNDA – Magyar Nemzeti Digitális Archívum ésFilmintézet).

Kívánjuk, hogy a mára mérhetetlenre tágult különböző rétegek közötti kulturális szakadék szűnjön meg és különösképpen azt, hogy ne legyenek minősíthetetlenül rosszhelyzetben azok az emberek, akik a kultúráért dolgoznak!

Szolidárisak vagyunk a kultúra és közgyűjtemények területén egyre nehezebbkörülmények között dolgozó kollégáitokkal, követeléseitekkel teljes mértékbenegyetértünk!

Kedves Elnök Úr!

Tájékoztatlak, hogy a BDDSZ képviselői ott lesznek a január 21-i tüntetésen.

Kívánjuk, hogy demonstrációtok elérje célját!

Budapest, 2017. január 20.

 

Szolidaritással:

Szűcs Viktória,

BDDSZ elnök”

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk