Semmibe vett szociális munkások

A kormányaz ülés kezdete előtt 5 perccel jelezte, hogy nem vesz részt a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórumon.

 

 

 

 

 

Elmaradt érdekegyeztető fórum

 

A Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórumot (SZÁÉF) 2016. november 8-án (kedden) 9 órára hívták össze. Erre a munkavállalói oldal több mint két hónapja készítette el az előterjesztéseket, az ágazatban dolgozók munka- és életkörülményeinek javításáért, a zavartalan feladatellátásért az alábbi témákban:gyermekotthonok szakmai létszámának meghatározása; szociális ágazatban dolgozók munkaruha-ellátása; gyermekvédelmi gyám optimális esetszámának meghatározása; szociális ágazatban foglalkoztatottak kettős ellátásának (nyugdíj/munkabér), anyugdíjba menő kollégák álláshely-zárolásának feloldása.

A SZÁÉF Munkavállalói Oldala megdöbbenve vette tudomásul, hogy a kormány az ülés kezdete előtt alig öt perccel jelezte, hogy nem vesz részt azon, így az érdekegyeztetés határozatképtelenség miatt elmaradt.

 

A Szociális Munka Napja?

 

A SZÁÉF Munkavállalói Oldala sérelmezi és elutasítja ezt a kormányzati magatartást. Úgy véli, hogy az ülés kezdete előtti néhány perces lemondás az amúgy is méltánytalanul alulfizetett és kizsigerelt munkavállalók problémáinak semmibevételét, a helyzet megoldásának további elodázását igazolja!

EzértaSzociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum Munkavállalói Oldala: a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete; a Magyar Köztisztviselők,  Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete közös közleményben tiltakozott az eljárás ellen. Különös „fényt” ad a történteknek, hogy mindez a Szociális Munka Napja, nov. 12. előtt néhány nappal történt.

Szűcs Viktória

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az