Keresés
Close this search box.

Közalkalmazotti reprezentativitás

2017. márciusában várhatóan megtörténik a „hónap-sorsolás”, majd lehet az adatokat szolgáltatni és 2017 szeptemberében kihirdetik az eredményt.

 

 

 

 

 

 

 

Közalkalmazotti reprezentativitás

 

A jelenlegi törvényi szabályok szerint három évenként meg kell állapítani a szakszervezeti tagok számát, a közalkalmazotti jogállású munkavállalók körében.

 

Emlékeztetőül: a taglétszám alapú reprezentációt – a közalkalmazotti tanács választás eredményeitől elszakítva  –  mi, a SZEF-ÉSZT harcoltuk ki.

Ha minden változatlanul marad, akkor 2017. március hónapban, megtörténik a törvény szerinti „hónap-sorsolás” és az azt követő 2-3-4-5 hónapban lehet az adatokat feltölteni az NGM honlapjára és 2017 szeptemberében kihirdetik az eredményt.

Kezdeményeztük, hogy legyen változás a reprezentativitás szabályaiban. A 2016. augusztus 30-ai oldalegyeztetésen kiderült, hogy a KOMT Munkavállalói Oldala igen erősen megosztott ebben a kérdésben.

Három jellegadó vélemény álláspont érzékelhető: 1.) lényegében jó a jelenlegi szabályozás egy-két technikai jellegű pontosítás után a rendszer működőképes; 2.) semmi szükség erre az adminisztratív tortúrára, kezdeményezzük a törvénymódosítást, töröljék el ezt a kötelezettséget (máshol sem mérnek). A támogatottságot „szimpátia” szavazás alapján kell megállapítani; 3.) Szükség van a támogatottság mérésére, de egy-egy intézménynél, ne csak a közalkalmazottakat, hanem minden jogviszonyban lévő munkavállalót vegyenek figyelembe.

A fentiek miatt nem született megállapodás a KOMT összehívásáról és szabálymódosításról. Mint KOMT ügyvivő egyik álláspontot sem minősítem, de kötelességem tényszerűen elmondani, hogy a harmadik javaslat meghaladja a KOMT kompetenciáját. A szimpátia szavazásnak sem a szabályai, sem az intézmény rendszere, sem a jogosultak köre, sem annak jogi-közjogi következményei nincsenek megállapítva.

Ugyanakkor a munkahelyi és az ágazati érdekegyeztetés igen is jelentősen kötődik ezen kétségtelenül nem tökéletes reprezentativitási méréshez.

Javaslomra a SZEF Szövetségi Tanácsa megerősítse az ÜT álláspontját – 35./2016. ÜT Határozat (VI. 29.) –   és kinyilvánította, hogy részben technikai jellegű, részben pedig a differenciáltabb és pontosabb szakmai jelenlétet tükröző szabályozást segítő módosításokkal a jelenlegi szabályok alapján legyen reprezentativitási mérés. Felhatalmazta továbbá az SZT az SZEF ÜT Elnökét, hogy – KOMT összehívása nélkül – kezdeményezze ezeket a változtatásokat.

 

Fehér József

Melléklet:

35./2016. ÜT Határozat (VI. 29.)

Az Ügyvivő Testület egyetért azzal, hogy az OKÉT Fehér József ügyvivő öt pontjának megfelelően folytassa munkáját az ősz folyamán. Ennek megfelelően a következő kérdéseket helyezze előtérbe: a bérmegállapodás előkészítése, a bérfejlesztésből kimaradottak, a kompenzáció, a cafetéria rendszere és a közszolgálati létszám kérdése.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik