Közalkalmazotti reprezentativitás

2017. márciusában várhatóan megtörténik a „hónap-sorsolás”, majd lehet az adatokat szolgáltatni és 2017 szeptemberében kihirdetik az eredményt.

 

 

 

 

 

 

 

Közalkalmazotti reprezentativitás

 

A jelenlegi törvényi szabályok szerint három évenként meg kell állapítani a szakszervezeti tagok számát, a közalkalmazotti jogállású munkavállalók körében.

 

Emlékeztetőül: a taglétszám alapú reprezentációt – a közalkalmazotti tanács választás eredményeitől elszakítva  –  mi, a SZEF-ÉSZT harcoltuk ki.

Ha minden változatlanul marad, akkor 2017. március hónapban, megtörténik a törvény szerinti „hónap-sorsolás” és az azt követő 2-3-4-5 hónapban lehet az adatokat feltölteni az NGM honlapjára és 2017 szeptemberében kihirdetik az eredményt.

Kezdeményeztük, hogy legyen változás a reprezentativitás szabályaiban. A 2016. augusztus 30-ai oldalegyeztetésen kiderült, hogy a KOMT Munkavállalói Oldala igen erősen megosztott ebben a kérdésben.

Három jellegadó vélemény álláspont érzékelhető: 1.) lényegében jó a jelenlegi szabályozás egy-két technikai jellegű pontosítás után a rendszer működőképes; 2.) semmi szükség erre az adminisztratív tortúrára, kezdeményezzük a törvénymódosítást, töröljék el ezt a kötelezettséget (máshol sem mérnek). A támogatottságot „szimpátia” szavazás alapján kell megállapítani; 3.) Szükség van a támogatottság mérésére, de egy-egy intézménynél, ne csak a közalkalmazottakat, hanem minden jogviszonyban lévő munkavállalót vegyenek figyelembe.

A fentiek miatt nem született megállapodás a KOMT összehívásáról és szabálymódosításról. Mint KOMT ügyvivő egyik álláspontot sem minősítem, de kötelességem tényszerűen elmondani, hogy a harmadik javaslat meghaladja a KOMT kompetenciáját. A szimpátia szavazásnak sem a szabályai, sem az intézmény rendszere, sem a jogosultak köre, sem annak jogi-közjogi következményei nincsenek megállapítva.

Ugyanakkor a munkahelyi és az ágazati érdekegyeztetés igen is jelentősen kötődik ezen kétségtelenül nem tökéletes reprezentativitási méréshez.

Javaslomra a SZEF Szövetségi Tanácsa megerősítse az ÜT álláspontját – 35./2016. ÜT Határozat (VI. 29.) –   és kinyilvánította, hogy részben technikai jellegű, részben pedig a differenciáltabb és pontosabb szakmai jelenlétet tükröző szabályozást segítő módosításokkal a jelenlegi szabályok alapján legyen reprezentativitási mérés. Felhatalmazta továbbá az SZT az SZEF ÜT Elnökét, hogy – KOMT összehívása nélkül – kezdeményezze ezeket a változtatásokat.

 

Fehér József

Melléklet:

35./2016. ÜT Határozat (VI. 29.)

Az Ügyvivő Testület egyetért azzal, hogy az OKÉT Fehér József ügyvivő öt pontjának megfelelően folytassa munkáját az ősz folyamán. Ennek megfelelően a következő kérdéseket helyezze előtérbe: a bérmegállapodás előkészítése, a bérfejlesztésből kimaradottak, a kompenzáció, a cafetéria rendszere és a közszolgálati létszám kérdése.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós