Keresés
Close this search box.

Jövőre lesz a kongresszusunk

Az Ügyvivő Testület úgy döntött, a SZEF nem tartja meg a 2016. november 26-ra meghirdetett kongresszusát.

Jövőre lesz a kongresszusunk
 
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete 2016. november 3-án hozott határozatával úgy döntött, nem tartja meg a SZEF a 2016. november 26-ra meghirdetett kongresszusát. 
 
A testületi ülés során elhangzott érvek és az Alapszabály Módosítást Előkészítő Bizottságban folytatott munka tapasztalatai alapján a következőkkel egészítem ki a döntést.
 
 A SZEF Ügyvivő Testülete eddig két alkalommal tárgyalta a novemberre tervezett kongresszus munkájának alapját adó alapszabály változatokat és döntött a további irányokról. Az Alapszabály Módosítását Előkészítő Bizottság ezeket az ÜT-döntéseket segítendő igen jelentős munkát végzett, a legutolsó ülésén is a beérkezett tagszervezeti javaslatok összesen 88 pontját dolgozta fel és szerepeltette a tervezett anyagban, minden esetben hozzátéve a javaslatokhoz, hogy a Bizottság támogatja vagy nem, illetve mit javasol helyette.
 
Megfelelő előkészítő munka folyt és érett módosítási javaslat készült tehát. Ennek ellenére néhány alapvető, a SZEF struktúráját érintő kérdésben nem alakult ki tényleges konszenzus. Lehetséges, hogy valamely változat ennek ellenére elnyerné a kongresszusi küldöttek megfelelő többségének a támogatását, de sokan továbbra is fenntartással fogadnák azt, és összességében nem szolgálná jobban a céljainkat, mint a meglévő szabályozás.
 
A SZEF jelenlegi, hatályos alapszabálya minden szempontból megfelel a törvényi előírásoknak, biztos jogi alapját alkotja a működésünknek, tehát nem feltétlenül szükséges változtatnunk az alapszabályon. 
 
Folytatjuk a munkát, és továbbra is a céljainkat legjobban szolgáló, hatékonyságot segítő szabályozás kialakításán – a háromszintű döntési rendszer megszüntetésén – dolgozunk, amelyhez továbbra is várunk fejlesztő, előrevivő javaslatokat.
:     
                                            Földiák  Andás
 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik