Jövőre lesz a kongresszusunk

Az Ügyvivő Testület úgy döntött, a SZEF nem tartja meg a 2016. november 26-ra meghirdetett kongresszusát.

Jövőre lesz a kongresszusunk
 
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete 2016. november 3-án hozott határozatával úgy döntött, nem tartja meg a SZEF a 2016. november 26-ra meghirdetett kongresszusát. 
 
A testületi ülés során elhangzott érvek és az Alapszabály Módosítást Előkészítő Bizottságban folytatott munka tapasztalatai alapján a következőkkel egészítem ki a döntést.
 
 A SZEF Ügyvivő Testülete eddig két alkalommal tárgyalta a novemberre tervezett kongresszus munkájának alapját adó alapszabály változatokat és döntött a további irányokról. Az Alapszabály Módosítását Előkészítő Bizottság ezeket az ÜT-döntéseket segítendő igen jelentős munkát végzett, a legutolsó ülésén is a beérkezett tagszervezeti javaslatok összesen 88 pontját dolgozta fel és szerepeltette a tervezett anyagban, minden esetben hozzátéve a javaslatokhoz, hogy a Bizottság támogatja vagy nem, illetve mit javasol helyette.
 
Megfelelő előkészítő munka folyt és érett módosítási javaslat készült tehát. Ennek ellenére néhány alapvető, a SZEF struktúráját érintő kérdésben nem alakult ki tényleges konszenzus. Lehetséges, hogy valamely változat ennek ellenére elnyerné a kongresszusi küldöttek megfelelő többségének a támogatását, de sokan továbbra is fenntartással fogadnák azt, és összességében nem szolgálná jobban a céljainkat, mint a meglévő szabályozás.
 
A SZEF jelenlegi, hatályos alapszabálya minden szempontból megfelel a törvényi előírásoknak, biztos jogi alapját alkotja a működésünknek, tehát nem feltétlenül szükséges változtatnunk az alapszabályon. 
 
Folytatjuk a munkát, és továbbra is a céljainkat legjobban szolgáló, hatékonyságot segítő szabályozás kialakításán – a háromszintű döntési rendszer megszüntetésén – dolgozunk, amelyhez továbbra is várunk fejlesztő, előrevivő javaslatokat.
:     
                                            Földiák  Andás
 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább