Jövőre lesz a kongresszusunk

Az Ügyvivő Testület úgy döntött, a SZEF nem tartja meg a 2016. november 26-ra meghirdetett kongresszusát.

Jövőre lesz a kongresszusunk
 
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete 2016. november 3-án hozott határozatával úgy döntött, nem tartja meg a SZEF a 2016. november 26-ra meghirdetett kongresszusát. 
 
A testületi ülés során elhangzott érvek és az Alapszabály Módosítást Előkészítő Bizottságban folytatott munka tapasztalatai alapján a következőkkel egészítem ki a döntést.
 
 A SZEF Ügyvivő Testülete eddig két alkalommal tárgyalta a novemberre tervezett kongresszus munkájának alapját adó alapszabály változatokat és döntött a további irányokról. Az Alapszabály Módosítását Előkészítő Bizottság ezeket az ÜT-döntéseket segítendő igen jelentős munkát végzett, a legutolsó ülésén is a beérkezett tagszervezeti javaslatok összesen 88 pontját dolgozta fel és szerepeltette a tervezett anyagban, minden esetben hozzátéve a javaslatokhoz, hogy a Bizottság támogatja vagy nem, illetve mit javasol helyette.
 
Megfelelő előkészítő munka folyt és érett módosítási javaslat készült tehát. Ennek ellenére néhány alapvető, a SZEF struktúráját érintő kérdésben nem alakult ki tényleges konszenzus. Lehetséges, hogy valamely változat ennek ellenére elnyerné a kongresszusi küldöttek megfelelő többségének a támogatását, de sokan továbbra is fenntartással fogadnák azt, és összességében nem szolgálná jobban a céljainkat, mint a meglévő szabályozás.
 
A SZEF jelenlegi, hatályos alapszabálya minden szempontból megfelel a törvényi előírásoknak, biztos jogi alapját alkotja a működésünknek, tehát nem feltétlenül szükséges változtatnunk az alapszabályon. 
 
Folytatjuk a munkát, és továbbra is a céljainkat legjobban szolgáló, hatékonyságot segítő szabályozás kialakításán – a háromszintű döntési rendszer megszüntetésén – dolgozunk, amelyhez továbbra is várunk fejlesztő, előrevivő javaslatokat.
:     
                                            Földiák  Andás
 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és