’56 humora

’56 humora felülemelkedett sok mindenen. Győzött – és éveken át ünnep-és hétköznap velünk volt. Közreadunk belőle: tisztelettel és tisztelgéssel. (1.rész)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’56 humora

Győztes háború, forradalom nélkül nincs nemzet – fogalmazták meg már néhányan. 1956 humora felülemelkedett oly sok mindenen. Győzött – és éveken át ünnep-és hétköznap velünk volt. Közreadunk belőle: tisztelettel és tisztelgéssel – minden napra. Tanulságuk többször máig hat. (1.rész)

 

Munkafront

–         Mi a legnagyobb fegyelmezetlenség?

–         Okosabbnak lenni a feljebbvalónál.

Melléknévragozás

  1. Naiv, naivabb, propagandista
  2. Ügyes, ügyesebb, élmunkás
  3. Korlátolt, korlátoltabb, funkcionárius

 

Gondolkodó

Józsi bácsi a rombadőlt Üllői úton csóválja a fejét.

–         Ha nem tudnám, hogy a szocializmust építjük, azt kellene hinnem, hogy háború van.

 

SZEF Sajtóiroda gyűjtése

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós