Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

Hétfőn, okt. 17-én 10.00- kor nyílt levél az Emberi Erőforrások Minisztériumánál! Több helyszínen, rendezvénysorozat,október 15. és 22. között!

Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

Magyarországon elviselhetetlen méreteket ölt a szegénység és a társadalmi kirekesztettség, ezért a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja (október 17.) alkalmából a Magyar Szegénységellenes Hálózat idén is több programmal hívja fel a figyelmet .

A kezdő eseményen, hétfőn ( okt 17-én) 10.00- kor több szervezettel együttműködésben egy nyílt levelet adnak át az Emberi Erőforrások Minisztériumánál az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végén, ahol ott lesz Földiák András, a SZEF elnöke is.

Minden harmadik ember

Magyarországon minden harmadik embert érinti a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés. Az érintettek között számos társadalmi csoport képviselteti magát. A teljesség igénye nélkül: szegénységben élő családok gyermekei, tartósan munkanélküliek és közfoglalkoztatottak, megváltozott munkaképességűek,kisnyugdíjasok, azok a szülők, akik otthon ápolják fogyatékkal élő gyermeküket,nem beszélve a dolgozó szegényekről is, akiknek a fizetése nem elegendő a megélhetésre.

A szegénységben élők a pénzhiány mellett kevésbé férnek hozzá az egészségügyi ellátásokhoz, a képzési, oktatási, kulturális, pihenési lehetőségekhez és az információhoz. Ezen összetett problémára több helyszínen megvalósuló rendezvénysorozattal hívják fel a figyelmet október 15. és 22. között.

SZEF Sajtóiroda

A cikk csatolmányt tartalmaz alább.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább