Keresés
Close this search box.

Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

Hétfőn, okt. 17-én 10.00- kor nyílt levél az Emberi Erőforrások Minisztériumánál! Több helyszínen, rendezvénysorozat,október 15. és 22. között!

Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

Magyarországon elviselhetetlen méreteket ölt a szegénység és a társadalmi kirekesztettség, ezért a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja (október 17.) alkalmából a Magyar Szegénységellenes Hálózat idén is több programmal hívja fel a figyelmet .

A kezdő eseményen, hétfőn ( okt 17-én) 10.00- kor több szervezettel együttműködésben egy nyílt levelet adnak át az Emberi Erőforrások Minisztériumánál az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végén, ahol ott lesz Földiák András, a SZEF elnöke is.

Minden harmadik ember

Magyarországon minden harmadik embert érinti a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés. Az érintettek között számos társadalmi csoport képviselteti magát. A teljesség igénye nélkül: szegénységben élő családok gyermekei, tartósan munkanélküliek és közfoglalkoztatottak, megváltozott munkaképességűek,kisnyugdíjasok, azok a szülők, akik otthon ápolják fogyatékkal élő gyermeküket,nem beszélve a dolgozó szegényekről is, akiknek a fizetése nem elegendő a megélhetésre.

A szegénységben élők a pénzhiány mellett kevésbé férnek hozzá az egészségügyi ellátásokhoz, a képzési, oktatási, kulturális, pihenési lehetőségekhez és az információhoz. Ezen összetett problémára több helyszínen megvalósuló rendezvénysorozattal hívják fel a figyelmet október 15. és 22. között.

SZEF Sajtóiroda

A cikk csatolmányt tartalmaz alább.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet