Keresés
Close this search box.

Ügyvivő Testületi határozatok VI. rész

Folytatjuk a 2016. szept. 26-án utoljára közzétett elfogadott határozatok közlését.

 

Ügyvivő Testületi határozatok VI. rész

 

 

Folytatjuk a 2016. szept. 26-án utoljára közzétett elfogadott határozatok közlését.

 

 

42./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület egyetért, és egyben felkéri az Alapszabály Módosítást Előkészítő Bizottságot, hogy dolgozza ki részletesen a II. számot viselő verziót a következő ÜT-re.

 

43./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület döntése, hogy a SZEF felelősséggel most nem teheti az elidegenítéshez való hozzájárulást, de támogatja a meghirdetését az ingatlannak.

(Bp. Garay utca 36. szám alatti ingatlan értékesítése, melyben a SZEF 25 %-os aránnyal tulajdonos. -Szerk.)

 

44./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület döntött arról, hogy kéri az NGTT-t, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsot, hogy a szociális üdültetés jövőjét és az MNÜA kérdését tárgyalja.

 

45./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület elfogadta a SZEF Kongresszus 2016. november 26-ra történő összehívását a VDSZ székházban.

 

46./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület döntött a SZEF Akadémia folytatásáról, az időpontok és a programok a terv szerint a következőek lesznek:

  1. 2016. október 15. szombat                   

                      A magyar társadalom szociális helyzete, ellátó rendszerei

  1. 2016. november 12. szombat

                     Médiapiac, politikai nyilvánosság és társadalmi párbeszéd

  1. 2017. január 21. szombat

Közművelődés, közgyűjtemények, magyar kultúra

  1. 2017. március 11.

Szakszervetek Magyarországon/ az érdekképviselet intézményes helyzete hazánkban

 

( A nov.12-ei program várhatóan dec. 3-án lesz.-Szerk.)

 

47./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület arra ad felhatalmazást, hogy a KOMT MVO oldal ülésén a SZEF-et képviselője azt a javaslatot kezdeményezze, és ezt küldje meg a kormánynak, hogy a főtevékenység melletti egyéb tevékenységek mérésére kerüljön sor, és maradjon meg a jelenlegi közalkalmazotti jogállású munkavállalók és szakszervezeti tagok számbavétele.

 

48./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

Az Ügyvivő Testület megszavazta a SZEF részvételét a DALMEX projektben.

 

49./2016. ÜT Határozat (VIII. 30.)

A MASZSZ-tól való szétválás kapcsán visszaigényelendő 50 millió forinttal kapcsolatban dr. Bálint Tibor ügyvéd siker díj ellenében vállalná az ügyet, de a kereset megfogalmazásához egyszeri 100 000,- és 200 000,- Ft közötti díjazást kér. Az Ügyvivő Testülettől Földiák András elnök úr felhatalmazást kér arra, hogy erre dr. Bálint Tibor ügyvédnek megbízást adjon. Ezt a keresetet Kordás László MASZSZ elnöknek megküldi a SZEF azzal a megjegyzéssel, hogy ha nincs peren kívüli megegyezés, akkor ezzel a keresettel a bírósághoz fordulunk.

 

50./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése alapján a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetét /SZÁD/ felveszi a SZEF-be tagszakszervezetként.

 

51./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése, hogy dr. Bárdos Judit ügyrendi javaslata apján két fontos kérdésben legyen szavazás: 1. Melyik változatot támogatja az ÜT, amit ki küld a tagszakszervezeteknek vitára., 2. Kissebségi jogok kérdése, védelme.

 

(„A SZEF XIV. Kongresszusára beterjesztendő Alapszabály tervezetek vitája az AMEB által kidolgozott és megküldött két tervezet alapján” – volt a szavazás témája, Szerk.)

 

52./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület elfogadta, hogy az előterjesztett két kidolgozott tervezet közül csak egy változatot küldjön tovább tagszakszervezeti vitára.

 

53./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntött arról, hogy az előterjesztett két kidolgozott tervezet közül 2.0-es változatot küldi ki a tagszakszervezeteknek vitára, amely szerint kétszintű döntéshozatalt hoz létre a SZEF-ben, tehát amiben az Ügyvivő Testület az Ügyvezető.

 

54./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület támogatja, hogy kisebbség védelmi paragrafus épüljön be az alapszabályba, tehát bizonyos meghatározott kérdésekben kétszintű szavazásra kerüljön sor a Kongresszuson.

 

55./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése szerint egy évre megválasztja könyvvizsgálónak a Béta-Audit Kft-t aki 270.000,- Ft + ÁFA-s ajánlatott tett.

 

56./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület javasolja, hogy a SZEF keressen jogászt, aki az MNÜA szétválási folyamatában végigkíséri a SZEF-et jogilag és állásfoglalást tesz.

57./2016. ÜT Határozat (X.04.)

Az Ügyvivő Testület javasolja, hogy a Fehér József úr által előterjesztett menetrend szerint kezdje meg a tárgyalásokat a MASZSZ 50 milliós alapítói vagyon visszaszerzésére: – Október 15-ig készüljön el a kereset, amely a tárgyalások eredménytelensége esetén benyújtásra kerül. Ezzel egy időben a SZEF elnöke írjon levelet a MASZSZ elnökének, amelyben javaslatot tesz tárgyalásra. A tárgyalások október 20-ig kezdődjenek el, ennek érdekében alakuljon egy 5 tagú delegált csoport, akik egy hónapon belül jussanak eredményre, de legkésőbb november 25-ig, így a Kongresszuson tudnak tájékoztatást adni. A tárgyalás tárgya az 50 millió forint közös célokra használja fel a SZEF és a MASZSZ.

 

 

 

SZEF Sajtóiroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros