Keresés
Close this search box.

Felhívás az MKKSZ sztrájkja mellett

Ne hagyjuk, hogy egymás ellen játszanak ki bennünket, mert mindannyian rosszul járunk!Álljunk ki egymásért! Tűzd ki a kék szalagot!

 

 

 

 

Szolidaritási felhívás

az MKKSZ sztrájkja mellett

 

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elfogadhatatlannak tartja azt a megosztó politikát, amelyet a kormány folytat a közszolgálatok egészének területén.

 

Értékelésünk szerint: néhány ágazatban az ott dolgozó szakemberek részesültek béremelésben – hibákkal és új problémák létrehozásával, de történt életpálya rendezés is. Más ágazatokban csak szerény bérrendezésre került sor, de az életpályára vonatkozó szabályok nem újultak meg, elavultak és hiányosak maradtak. Számos ágazatban  azonban egyetlen forint emelés sem történt – immár nyolc éve és nem készült életpálya modell sem.

Az ágazatok közötti önkényes különbségtételnél is igazságtalanabb, hogy a közigazgatás fontos és kiterjedt ágazatán belül is változatlanul folyik a megosztás. Megmagyarázhatatlan, hogy amíg a járásban dolgozó tisztviselők részesülnek béremelésben, addig a megyei, valamint az országos szinten dolgozó kollégáik jelenleg nem, az önkormányzatokban dolgozó kollegák számára pedig még ígéret sem fogalmazódott meg.

 A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma teljes meggyőződéssel támogatja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szeptember 14-ei egésznapos sztrájkját, és mindenkit kér, hogy szolidaritása kifejezéseként tűzze ki ezen a napon a kék szalagot. A konkrét bérkövetelések, amint azt több háttértanulmány is alátámasztja jogosak és indokoltak!

 De nem csak emiatt szerveződik a sztrájk, hanem a szakértelem lebecsülése, a szakmai és szakszervezeti érdekegyeztetés nélkül végrehajtott rossz kormányzati intézkedések elleni tiltakozásként is. Mindezeken túl: az MKKSZ sztrájkja mindannyiunk jövedelméről szól, mert a közszolgálati munkavállalókat azért alázza meg a kormány, hogy a gazdaság egészének teljes területén minden dolgozó bérét erre hivatkozva tarthassa alacsonyan.

Ne hagyjuk, hogy egymás ellen játszanak ki bennünket, mert mindannyian rosszul járunk – ahogyan ezt régóta tapasztaljuk.

 

Álljunk ki egymásért!

Tűzd ki a kék szalagot!

 Budapest, szeptember 12.                                

 

Földiák András, SZEF elnök

 

 

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a