Felhívás az MKKSZ sztrájkja mellett

Ne hagyjuk, hogy egymás ellen játszanak ki bennünket, mert mindannyian rosszul járunk!Álljunk ki egymásért! Tűzd ki a kék szalagot!

 

 

 

 

Szolidaritási felhívás

az MKKSZ sztrájkja mellett

 

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elfogadhatatlannak tartja azt a megosztó politikát, amelyet a kormány folytat a közszolgálatok egészének területén.

 

Értékelésünk szerint: néhány ágazatban az ott dolgozó szakemberek részesültek béremelésben – hibákkal és új problémák létrehozásával, de történt életpálya rendezés is. Más ágazatokban csak szerény bérrendezésre került sor, de az életpályára vonatkozó szabályok nem újultak meg, elavultak és hiányosak maradtak. Számos ágazatban  azonban egyetlen forint emelés sem történt – immár nyolc éve és nem készült életpálya modell sem.

Az ágazatok közötti önkényes különbségtételnél is igazságtalanabb, hogy a közigazgatás fontos és kiterjedt ágazatán belül is változatlanul folyik a megosztás. Megmagyarázhatatlan, hogy amíg a járásban dolgozó tisztviselők részesülnek béremelésben, addig a megyei, valamint az országos szinten dolgozó kollégáik jelenleg nem, az önkormányzatokban dolgozó kollegák számára pedig még ígéret sem fogalmazódott meg.

 A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma teljes meggyőződéssel támogatja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szeptember 14-ei egésznapos sztrájkját, és mindenkit kér, hogy szolidaritása kifejezéseként tűzze ki ezen a napon a kék szalagot. A konkrét bérkövetelések, amint azt több háttértanulmány is alátámasztja jogosak és indokoltak!

 De nem csak emiatt szerveződik a sztrájk, hanem a szakértelem lebecsülése, a szakmai és szakszervezeti érdekegyeztetés nélkül végrehajtott rossz kormányzati intézkedések elleni tiltakozásként is. Mindezeken túl: az MKKSZ sztrájkja mindannyiunk jövedelméről szól, mert a közszolgálati munkavállalókat azért alázza meg a kormány, hogy a gazdaság egészének teljes területén minden dolgozó bérét erre hivatkozva tarthassa alacsonyan.

Ne hagyjuk, hogy egymás ellen játszanak ki bennünket, mert mindannyian rosszul járunk – ahogyan ezt régóta tapasztaljuk.

 

Álljunk ki egymásért!

Tűzd ki a kék szalagot!

 Budapest, szeptember 12.                                

 

Földiák András, SZEF elnök

 

 

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk