Keresés
Close this search box.

ÜT döntés – Nyilatkozat

A szabad szakmai szervezkedés és az emberi biztonság mellett.

Nyilatkozat

a szabad szakmai szervezkedés

és az emberi biztonság mellett

 

Ügyvivő Testületének 2016. június 29-i döntése értelmében a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a legmesszebbmenőkig támogatja a kéményseprő-ipari szakszervezetek és munkáltatók célkitűzéseit. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakmai érveket ezúttal is teljes mértékben mellőzve nyúl bele a kormány szakmai szervezeti ügyekbe, úgy hogy ez nemcsak a szakmai munka színvonalát, de emberek életét és biztonságát is veszélyezteti.

Szolidárisak vagyunk a veszélyeztetett dolgozókkal, elvárjuk, hogy ne kerüljön sor a szakmai, emberi és biztonsági károkat okozó létszámcsökkentésre. Továbbá követeljük, hogy a kormány tekintse át és orvosolja a legújabb önnépszerűsítő, „rezsicsökkentő”, kapkodó intézkedéseivel okozott bizonytalansági tényezőket.

 

Budapest, 2016.07.01.  

   

                                         

Földiák András

elnök

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.