ÜT döntés – Nyilatkozat

A szabad szakmai szervezkedés és az emberi biztonság mellett.

Nyilatkozat

a szabad szakmai szervezkedés

és az emberi biztonság mellett

 

Ügyvivő Testületének 2016. június 29-i döntése értelmében a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a legmesszebbmenőkig támogatja a kéményseprő-ipari szakszervezetek és munkáltatók célkitűzéseit. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakmai érveket ezúttal is teljes mértékben mellőzve nyúl bele a kormány szakmai szervezeti ügyekbe, úgy hogy ez nemcsak a szakmai munka színvonalát, de emberek életét és biztonságát is veszélyezteti.

Szolidárisak vagyunk a veszélyeztetett dolgozókkal, elvárjuk, hogy ne kerüljön sor a szakmai, emberi és biztonsági károkat okozó létszámcsökkentésre. Továbbá követeljük, hogy a kormány tekintse át és orvosolja a legújabb önnépszerűsítő, „rezsicsökkentő”, kapkodó intézkedéseivel okozott bizonytalansági tényezőket.

 

Budapest, 2016.07.01.  

   

                                         

Földiák András

elnök

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.