MKKSZ – A Köztisztviselők Napjára!

A mi szándékunk mindenki számára egységes követelményt, egységes juttatást szeretne biztosítani. Egységes közigazgatást, az állam és önkormányzatok szolgálatában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Köztisztviselők Napjára!

Többen, többért, több bért!

Budapest, 2016. 07. 01.: A Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete őszinte nagyrabecsüléssel köszöni meg a Magyarország szolgálatában álló kormánytisztviselők, köztisztviselők és az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját!

Reméljük, hogy a 2016.07.01-től esedékes béremelés, amelyért hosszú éveken keresztül küzdöttünk a járási kormánytisztviselők számára a mindennapokat könnyebbé teszi.

A megyei kormányhivatalok, és a központi közigazgatásban dolgozók kormánytisztviselők esetében is ugyanezért harcoltunk. Követelésünk alapján a jövedelem növekedés megvalósul, bár annak időpontját a kormány -tiltakozásunk ellenére – elhalasztotta, és majd   2017. illetve 2018. január 1-étől biztosítja.

Köztisztviselők Napjára köszönetünk, és elismerésünk mellé “ajándékot” is készítettünk!

Az önkormányzati köztisztviselők számára megalkottuk azt a jogállást szabályozó törvénytervezetet, amelyhez közel 50 jegyző, polgármester, szakszervezeti tag, önkormányzati érdekszövetségi vezető véleményét tudtuk figyelembe venni.

/http://www.mkksz.org.hu/html/main/2016/ktv2016.pdf/

Ez a tervezet a kormánnyal való tárgyalásra készült. Nem tökéletes, mert egyszerre nem lehet minden problémát orvosolni. Azonban ebben a tervezetben a köztisztviselők legalább azokat a jogokat megkapják, amit a versenyszférában is megkapnának. Arra törekedtünk, hogy évente a teljesítményértékelés alapján ne lehessen az embereket olyan kiszolgáltatottá tenni, mint eddig. Az ügykezelők, fizikai alkalmazottak esetében az általunk készített bér táblát nem fedi le minimálbér, garantált szakmunkás bérminimum. A bizalomvesztés felmentési okot kivettük a tervezetből. A fegyelmi felelősséget is a törvény szabályozza, ami védi a köztisztviselőt.

 

El kell indulni ebben az irányban, de még több minden felülvizsgálandó.

Együtt a szakmával.

Az MKKSZ érzékeli, hogy a kormány 2017-től meg kívánja adni a lehetőséget az önkormányzatok számára az önálló illetményalap megállapítására. Tehát akinek van forrása, ott lehet, hogy meg lesznek becsülve a köztisztviselők.

És a többi kolléga!?

A mi szándékunk mindenki számára egységes követelményt, egységes juttatást szeretne biztosítani. Egységes közigazgatást, az állam és önkormányzatok szolgálatában.

Tehát ezért kell küzdenünk! Együtt!

Kívánjuk, hogy töltsék az ünnepet pihenéssel, közösségi rendezvényekkel, megbecsült EMBER-ként!

 

Az MKKSZ Elnöksége nevében:                                       

Boros Péterné

                 Elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők