Keresés
Close this search box.

Alacsony bérek éjszakája

KKDSZ flashmobot hirdet Budapesten és az ország több városában, a Múzeumok Éjszakájával párhuzamosan! Gyere el június 25-én, támogasd a könyvtárosokat, muzeológusokat, levéltárosokat, közművelődési dolgozókat!

 

 

KKDSZ flashmobot hirdet Budapesten és az ország több városában, a Múzeumok Éjszakájával párhuzamosan!

 

 

A Múzeumok Éjszakája nekünk az alacsony bérek éjszakája! Érdemi tárgyalásokat követelünk a múzeumok, könyvtárak, levéltárak, művelődési intézmények munkavállalóival a szakmai és egzisztenciális kérdésekről! Valódi keresetnövekedéssel járó béremelést a megalázott, sokszor éhbérért dolgozó muzeológusoknak, könyvtárosoknak, levéltárosoknak, művelődési szakembereknek! Követeljük, hogy szűnjön meg közgyűjtemények és művelődési intézmények dolgozóinak kiszervezése, a közfeladatokat továbbra is közalkalmazottak lássák el. Valódi munkavállalói státuszt a rabszolgakörülmények helyett a kulturális közfoglalkoztatottaknak!

 

Gyere el június 25-én, támogasd a könyvtárosokat, muzeológusokat, levéltárosokat, közművelődési dolgozókat! Azon az éjszakán segíts nekünk, amelyik éjszakát a mi munkánk teszi széppé! Szánj ránk legalább 10 percet! Segítsd megmutatni, hogy kik vagyunk! Köszönjük részvételedet előre is!

 

A Múzeumok Éjszakája nekünk: az alacsony bérek éjszakája!

Országos rendezvénysorozatban hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a munkavállalóink érdekében valódi tárgyalásokat, a bérek rendszerszerű és átlátható emelését és a kulturális közfoglalkoztatottak helyzetének javítását követeljük.

 

A KKDSZ ezen követelései továbbra is aktuálisak, a 2016. június 13-án bejelentett, de jelenleg nem átlátható szerkezetű béremelés ígérete mellett is! Jelenleg semmilyen garancia nincs arra, hogy valódi keresetnövekedést eredményezne a bejelentett béremelés.

 

Budapest, Hősök tere: hivatalosan bejelentett demonstráció keretében a KKDSZ felkérésére és szervezésében a Kvazár Akciószínház művészei tartanak figyelemfelhívó, ironikus előadást 3/4 8-as kezdettel a Hősök Terén, a Műcsarnokkal szemben. Előtte beszélgetés, szórólaposztás 18.30-tól. Szomszédunk a Cseh Sörfesztivál!

A Kvazár Akciószínház korábbi 2016. január 20-i, a KKDSZ-t támogató akciójának rövidített változata megtekinthető itt (az első 12 perc tartalmazza az akkori előadásukat): https://www.youtube.com/watch?v=59UsLPB6h3w

Helyszínek:

Budapest, Budai vár: 4 várbeli közgyűjtemény dolgozói összefognak!

Kecskemét: séta a “hírös város” nevezetes helyeinek meglátogatásával, röplaposztás!

További helyszínek: Eger, Zalaegerszeg, Kaposvár, Nyíregyháza, Szombathely, Mór, Miskolc, Salgótarján, stb.

 

KKDSZ

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet