Megalakult az MCMSZ

 A Szakszervezetek Együttműködési Fórumában (SZEF)  megalakult a Magyar Cigány Művészek Szakszervezete (MCMSZ)  2016. március 18-án.
A szakszervezet elnöke Csonka Miklós zongorista előadó művész és zeneszerző  lett. A szakszervezet célja a magyar cigányzene méltóságának megőrzése, nemzeti kincsé tétele és a magyar cigány zenészek és művészek teljes és globális érdekvédelme. Fontos feladatnak tartják az alapítók a cigány nyelv kárpáti dialektusának tudatos fejlesztését.

xxx

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós