A Pedagógusok Szakszervezetének közleménye „a sztrájklista” jogszerűségéről

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága – amelynek tagja a Pedagógusok Szakszervezete – egy esetleges sztrájk meghirdetése előtt felméri, milyen a sztrájkkészültség az érintettek körében. Ehhez elkészítette a szükséges dokumentumokat: tájékoztató levelet, a sztrájkkészség-felmérés forgatókönyvét, a sztrájkkészség-felmérés adatlapját. Ezeket küldte el a felmérést végző intézményi, települési és járási titkároknak, megyei elnököknek. Az adatlapon a következők olvashatók: a Pedagógusok Sztrájkbizottsága 25 pontos követelését ismerem, azzal egyetértek, a sztrájkban való részvétel feltételeiről tájékoztatást kaptam”.

Az írásbeli tájékoztatás pedig egyebek között tartalmazza: „a sztrájkban való részvételre senkit sem lehet se rábeszélni, se lebeszélni, a sztrájkhoz való csatlakozás vagy az attól való távolmaradás mindenkinek egyéni döntése.”

Az adatlapot csak a sztrájkkészség felmérésére felkért személyek kezelhetik. Ahhoz mások nem férhetnek hozzá.

Az adatfelmérés célja tehát a sztrájkban való részvételi hajlandóság megismerése. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása.

Az adatlapon kizárólagosan az érintett nevét lehetett feltüntetni, a hozzájárulást az érintett aláírása igazolja.

A személyes adatok védelme biztosított. A személyes adatokat megsemmisítik, amikor a sztrájkkészültség megszűnik vagy a sztrájk befejeződött.

Budapest, 2016. március 4.

Pedagógusok Szakszervezete

Országos Iroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a