A PSZ megtartja a szombati demonstrációt

A Pedagógus Sztrájkbizottság pénteki ülésének eredményétől függetlenül a PSZ mindenképpen megtartja a szombati demonstrációt.

Galló Istvánné PSZ elnök, SZEF alelnök az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt 2016. február 8-án. 

„Nem lehet tudni, hogy a holnapi napon esküvőre, vagy halotti torra hívtak bennünket.”- mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem vesz részt az oktatási kerekasztal alakuló ülésén a Pedagógusok Szakszervezete. Azt mondják, a szakszervezet a sztrájkbizottság tagjaként tárgyalási folyamatban van az EMMI-vel. Ennek plenáris ülése pénteken lesz, akkor nyilatkoznia kell a tárcának a korábban megfogalmazott 25 pontról, és a vállalásokat írásba kell foglalnia. Pénteken vagy lesz megállapodás Balog Zoltánnal, vagy nem, mondta Gallóné, de a PSZ úgy döntött, ez most fontosabb, mint a kerekasztal. A Pedagógusok Szakszervezete az eredménytől függetlenül megtartja a szombati demonstrációt a fővárosban. Gallóné hangsúlyozta, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kik vesznek részt a kerekasztal alakuló ülésén. A KLIK-ről szólva a szakszervezeti vezető azt mondta, lehet a KLIK a fenntartó, de az intézmények kapják vissza a jogosítványaikat, a munkáltatói jogot, és az önállóságukat.

Tekintse meg a videót itt: http://www.atv.hu/videok/video-20160208-gallo

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az