Keresés
Close this search box.

A PSZ megtartja a szombati demonstrációt

A Pedagógus Sztrájkbizottság pénteki ülésének eredményétől függetlenül a PSZ mindenképpen megtartja a szombati demonstrációt.

Galló Istvánné PSZ elnök, SZEF alelnök az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt 2016. február 8-án. 

„Nem lehet tudni, hogy a holnapi napon esküvőre, vagy halotti torra hívtak bennünket.”- mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem vesz részt az oktatási kerekasztal alakuló ülésén a Pedagógusok Szakszervezete. Azt mondják, a szakszervezet a sztrájkbizottság tagjaként tárgyalási folyamatban van az EMMI-vel. Ennek plenáris ülése pénteken lesz, akkor nyilatkoznia kell a tárcának a korábban megfogalmazott 25 pontról, és a vállalásokat írásba kell foglalnia. Pénteken vagy lesz megállapodás Balog Zoltánnal, vagy nem, mondta Gallóné, de a PSZ úgy döntött, ez most fontosabb, mint a kerekasztal. A Pedagógusok Szakszervezete az eredménytől függetlenül megtartja a szombati demonstrációt a fővárosban. Gallóné hangsúlyozta, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kik vesznek részt a kerekasztal alakuló ülésén. A KLIK-ről szólva a szakszervezeti vezető azt mondta, lehet a KLIK a fenntartó, de az intézmények kapják vissza a jogosítványaikat, a munkáltatói jogot, és az önállóságukat.

Tekintse meg a videót itt: http://www.atv.hu/videok/video-20160208-gallo

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.