Keresés
Close this search box.

Folytatódott az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalás

Közös közleményt adtak ki az egészségügyi ágazati tárgyalásokban résztvevő szervezetek, köztük a MÖSZ.

Folytatódott az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalás, ahol több előrelépés történt, a következő forduló 2016. február 10-én lesz!

A még tavaly nyáron 2015. július 14-én érdemben megkezdett tárgyalás sorozat újabb fordulójára került sor 2016. február 4-én az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár, dr. Beneda Attila és dr. Mészáros János helyettes
államtitkárokkal.
 
A tárgyalás résztvevői az ágazat reprezentatív szakszervezetei: a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MSZ EDDSZ ágazati, MÖSZ alágazati szinten reprezentatív) és a velük együttműködő szakmai köztestületek Magyar Orvosi Kamara (MOK), Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) voltak.
 
Közösen kértük és sürgettük (reprezentatív szakszervezetek és a kamarák) az Ágazati Kollektív Szerződés (ÁKSZ) tárgyalását, annak fejezetenkénti mielőbbi aláírását, különös figyelemmel a bérfelzárkóztatásra, és az azonnali és halaszthatatlan bérintézkedésre! Mi, az együttműködő szervezetek számos javaslatot terjesztettünk elő, melynek költségvetési vonzatainak számítását az államtitkárságtól várjuk a tárgyalások következő, jövő hét szerdán tartandó fordulójáig.
 
Közösen és ismételten kezdeményeztük a soron kívüli kapcsolatfelvételt a Magyar Államkincstár (MÁK) elnökével annak érdekében, hogy a bérelszámolással, bérszámfejtéssel még mindig országosan és tömegesen előforduló problémák megoldásra kerüljenek.
 
Budapest, 2016. február 4.
 
MSZ  EDDSZ  MÖSZ  MESZK  MOK  MGYK

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.