Több helyen tüntetnek ma a pedagógusok

Tucatnyi helyen tiltakoznak ma országszerte az oktatás helyzete miatt. Számolt be a Klubrádióban.

Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
 
Tucatnyi helyen tiltakoznak ma országszerte az oktatás helyzete miatt. 

Az egyik fő helyszín Miskolcon lesz, mivel az ottani Herman Ottó Gimnáziumból indult az azóta országossá nőtt tiltakozó akció. A szervezők ezreket várnak a megmozdulásra.

Pilz Olivér, a miskolci gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetője a Klubrádiónak azt mondta, olyan erőt képviselnek, amit nem hagyhat figyelmen kívül a hatalom a most kezdődő tárgyalásokon. 

A miskolci és a számos más városban meghirdetett rendezvény a jövő szombati nagy tüntetés nyitánya lesz – véli Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné a szintén Klubrádiónak nyilatkozva elmondta, bízik abban, hogy más eszközökre például sztrájkra már nem lesz szükség.

Jövő szombaton szintén tüntetni készül a két nagy pedagógus szakszervezet. Az akciót támogató civilek a korábbra meghirdetett 10.-i demonstrációt lefújták és azt kérik, hogy mindenki a Pedagógusok Szakszervezete által beígért 13.-i szombati eseményre menjen tiltakozni – erről a Hívatlanul Hálózat alapítója beszélt a Klubrádióban. Lázár Júlia azzal magyarázta a lépést, hogy teljes egység legyen a pedagógusok ügyében.

Közben az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint országszerte folytatódik a köznevelési konzultáció, s a hét végéig mind a 198 tankerületben megtartják a kormány által összehívott fórumokat.

Forrás: Klubrádió

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és