Keresés
Close this search box.

Több helyen tüntetnek ma a pedagógusok

Tucatnyi helyen tiltakoznak ma országszerte az oktatás helyzete miatt. Számolt be a Klubrádióban.

Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
 
Tucatnyi helyen tiltakoznak ma országszerte az oktatás helyzete miatt. 

Az egyik fő helyszín Miskolcon lesz, mivel az ottani Herman Ottó Gimnáziumból indult az azóta országossá nőtt tiltakozó akció. A szervezők ezreket várnak a megmozdulásra.

Pilz Olivér, a miskolci gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetője a Klubrádiónak azt mondta, olyan erőt képviselnek, amit nem hagyhat figyelmen kívül a hatalom a most kezdődő tárgyalásokon. 

A miskolci és a számos más városban meghirdetett rendezvény a jövő szombati nagy tüntetés nyitánya lesz – véli Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné a szintén Klubrádiónak nyilatkozva elmondta, bízik abban, hogy más eszközökre például sztrájkra már nem lesz szükség.

Jövő szombaton szintén tüntetni készül a két nagy pedagógus szakszervezet. Az akciót támogató civilek a korábbra meghirdetett 10.-i demonstrációt lefújták és azt kérik, hogy mindenki a Pedagógusok Szakszervezete által beígért 13.-i szombati eseményre menjen tiltakozni – erről a Hívatlanul Hálózat alapítója beszélt a Klubrádióban. Lázár Júlia azzal magyarázta a lépést, hogy teljes egység legyen a pedagógusok ügyében.

Közben az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint országszerte folytatódik a köznevelési konzultáció, s a hét végéig mind a 198 tankerületben megtartják a kormány által összehívott fórumokat.

Forrás: Klubrádió

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.