“Életpálya modell” a kilátástalanságba

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye

Budapest, 2016. február 1., hétfő (OS) – “Életpálya modell” a kilátástalanságba

A közszolgálati tisztviselők életpálya modelljének kidolgozásáért felelős miniszter 2014. július 10-én kereste meg az érdekelt szakszervezeteket: “A közszolgálati életpálya-modell kidolgozását jelentőségének megfelelően, a lehető legszélesebb körű egyeztetéseket követően, valamennyi érintett szerv bevonásával tervezzük megvalósítani. Ennek első lépéseként kérem, hogy egy átfogó koncepció kidolgozásához szakszervezete álláspontját, javaslatait a Belügyminisztérium kapcsolattartója részére 2014. augusztus 1-ig megküldeni szíveskedjen.” Az elmúlt másfél évben számos javaslatot küldtünk a kormányzat illetékeseinek a jelenlegi törvény finomítására, vagy egy új törvény kidolgozásához. A KÉF ülésén is többször napirenden volt az új életpálya. Másfél évig hitegettek bennünket. Másfél évig tartottuk a lelket a mintegy 100 ezer munkavállalóban, hogy hamarosan vége lesz a 7 szűk esztendőnek és jön végre a béremelés. Helyette 2015. december 23-án a kormány hatályon kívül helyezte még az életpálya kidolgozására szóló saját, egy évvel korábbi határozatát is. Másfél év és több ezer munkaóra került a szemétdombra. A kormány átejtette saját, legközvetlenebb munkavállalóit. A közszolgálati tisztviselőkre több mint 15 többletkövetelmény vonatkozik, a középfokúak reálkeresete 30-40 %-kal csökkent 2008 óta. A január 21-ei bejelentés óta tízezrek rettegnek a kirúgástól. A munkanélküliségbe vezető utat nem életpályának hívják. Hitegetés helyett béremelést!

Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.