Keresés
Close this search box.

Megroppant a nemzet egészsége

Sajtóközlemény a SZEF Akadémia harmadik rendezvényéről

Megroppant a nemzet egészsége – akár ezt a címet is kaphatta volna a SZEF Akadémia rendezvénye, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen nehéz helyzetben van a magyar egészségügy.

“A megfelelő színvonalú, teljeskörű egészségügyi ellátáshoz mindenkinek ingyenesen kell hozzáférést biztosítani.”

“Az egészségügyet nem lehet a piacképes kereslethez igazítani.”

“A dolgozók elvándorlását csak jelentős béremeléssel lehetne megállítani.”

“A magyar állam nem látja el megfelelően finanszírozói szerepét. Az egészségügy csak maradékelven részesül a központi költségvetésből.”

“A foglalkoztatási szint és az egésszégügyi hozzájárulás alacsony mértéke negatívan befolyásolja a TB kassza alakulását.”

“Az OEP beolvasztásának terve veszélyezteti a napi működést. A lassú döntési folyamatok betegek életébe kerülhetnek.”

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok hangzottak el “A nemzet egészsége” címmel január 30-án szombaton immár harmadik alkalommal megrendezett SZEF Akadémián a Kossuth Klubban, ahol előadást tartott Németh György közgazdász – szociológus, Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász, Dr. Weltner János klinikai főorvos, valamint Molnár Márk közgazdász, akik hangsúlyozták a civil felügyelet és a minőségellenőrzés fontosságát is.

A korreferátumokat a Dr. Csernus Éva népegészségügyi szakértő, Toma Lajos a MÖSZ elnöke, illetve Dr. Hankó Zoltán a Gyógyszerészeti Kamara elnöke tartották.

A részletes előadásanyagok és a rendezvényről készült videofelvétel megtalálható lesz a www.szefakademia.hu honlapon.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás