Keresés
Close this search box.

Az ígéret szép szó…

A KSZSZ közleménye

„Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó” – különösen ha egy ország kormányáról van szó. A 2014. évi választások után a belügyminiszter kapta feladatul, hogy folytassa a közszolgálati életpálya modell kidolgozását.A belügyminiszter Bakondi Györgyöt nevezte ki ennek koordinálására miniszteri biztosként. Feladata kiterjedt „a civil közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők” életpályájára is. Az életpálya három eleme: új előmeneteli- és illetményrendszer, lakhatási támogatási rendszer, megtakarítás jellegű biztosítási konstrukció. A Kormány az 1846/2014. (XII. 30.) határozatában döntött a közigazgatási életpályák megteremtése érdekében szükséges teendőkről, az egyes miniszterek felelősségi köréről. A törvényjavaslat Kormány elé terjesztésének határideje 2015. október 15. volt. A Kormány az 1961/2015. (XII. 25.) határozatában hatályon kívül helyezte a közel egy éve meghozott saját döntését. Az új határozat az állami tisztviselői karra fogalmaz meg célokat, ami elsősorban a járási hivatali dolgozókra vonatkozik. A közel 100 ezer fős közszolgálati tisztviselő nagyobbik részére a kormány jelenleg még életpálya modell ütemtervvel sem rendelkezik! A közszolgálat életpálya modell ígérete tehát: TÖRÖLVE. A hatályos jogszabályokban előírt kötelező érdekegyeztetést a közszolgálati életpálya modell sorsáról a kormány szintén elmulasztotta.  Másfél évig hitegetett bennünket, most már ezt sem teszi.

Ennyit ér egy kormány ígérete?

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.