Az újévben is folytatódik a sztrájktárgyalás a szociális kormányzattal

A kormány részéről kijelölt tárgyalóféllel január 14-én újabb sztrájktárgyalás fordulóra került sor a szociális ellátások területén több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel.

A kormány részéről kijelölt tárgyalóféllel január 14-én újabb sztrájktárgyalás fordulóra került sor a szociális ellátások területén több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel. Az idei első találkozón folytatódott az ágazati kollektív szerződés tematikus fejezeteinek ütemezett átbeszélése.

Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára és a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke, dr. Cser Ágnes, valamint a koalíciós partnerként a sztrájktárgyaláshoz csatlakozó Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára, Boros Péterné folytatják a sztrájk-követelésekről az egyeztetéseket az ágazati munkabéke fenntartása érdekében.

Legfontosabb követelésük az ágazati kollektív szerződés (ÁKSZ) megkötése. Az ÁKSZ alkalmas arra, hogy a Szociális Életpálya Munkabizottság által előkészített javaslatokat fejezetenként befogadja, így az új bértáblát, a bér-, ágazati képzések-, továbbképzések-, bérpótlékrendszer felülvizsgálatát és számos munkavállalókat alapvetően érintő jogokat és kötelezettségeket.

A tárgyaláson sor került az ÁKSZ megkötésével korábban felmerült aggályok tisztázására, valamint javaslattételre a Kormányzat számára a jogi helyzet megoldására – hasonló módon a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, figyelemmel a 202/2012. (VII.27.) Korm. rendeletre

Közös a cél: az átlátható és egységes feltételek, valamint az ellenőrzés megteremtése úgy munkavállalók, mint az intézmények számára egyaránt.

Az ÁKSZ fejezetei tárgyalási ütemezésén túl sor került a béren kívüli juttatások körében az egységes cafeteria bevezetésére tett javaslatra is a 2016. évtől.

Budapest, 2016.január. 14.

Cser Ágnes                                                                            Boros Péterné

MSZ EDDSZ elnök                                                                MKKSZ főtitkár

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők