Az újévben is folytatódik a sztrájktárgyalás a szociális kormányzattal

A kormány részéről kijelölt tárgyalóféllel január 14-én újabb sztrájktárgyalás fordulóra került sor a szociális ellátások területén több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel.

A kormány részéről kijelölt tárgyalóféllel január 14-én újabb sztrájktárgyalás fordulóra került sor a szociális ellátások területén több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel. Az idei első találkozón folytatódott az ágazati kollektív szerződés tematikus fejezeteinek ütemezett átbeszélése.

Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára és a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke, dr. Cser Ágnes, valamint a koalíciós partnerként a sztrájktárgyaláshoz csatlakozó Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára, Boros Péterné folytatják a sztrájk-követelésekről az egyeztetéseket az ágazati munkabéke fenntartása érdekében.

Legfontosabb követelésük az ágazati kollektív szerződés (ÁKSZ) megkötése. Az ÁKSZ alkalmas arra, hogy a Szociális Életpálya Munkabizottság által előkészített javaslatokat fejezetenként befogadja, így az új bértáblát, a bér-, ágazati képzések-, továbbképzések-, bérpótlékrendszer felülvizsgálatát és számos munkavállalókat alapvetően érintő jogokat és kötelezettségeket.

A tárgyaláson sor került az ÁKSZ megkötésével korábban felmerült aggályok tisztázására, valamint javaslattételre a Kormányzat számára a jogi helyzet megoldására – hasonló módon a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, figyelemmel a 202/2012. (VII.27.) Korm. rendeletre

Közös a cél: az átlátható és egységes feltételek, valamint az ellenőrzés megteremtése úgy munkavállalók, mint az intézmények számára egyaránt.

Az ÁKSZ fejezetei tárgyalási ütemezésén túl sor került a béren kívüli juttatások körében az egységes cafeteria bevezetésére tett javaslatra is a 2016. évtől.

Budapest, 2016.január. 14.

Cser Ágnes                                                                            Boros Péterné

MSZ EDDSZ elnök                                                                MKKSZ főtitkár

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.