EPSU tréning a KKDSZ-nél

A KKDSZ aktivistái tréningen vettek részt 2015. november 26-án.

Eddy Stam (EPSU) vezetésével a KKDSZ aktivistái tréningen vettek részt 2015. november 26-án a KKDSZ Irodán. Eddy Stam azzal kezdte, hogy tájékozódott a KKDSZ-ről és az év eleji, január 20-i, nyolcszáz főt felvonultató fáklyás tüntetésünk láttán, nem biztos, hogy tud nekünk újat mondni, hiszen az, hogy egy kis szakszervezet ennyi ember meg tudott mozgatni, már önmagában is tiszteletre méltó.

A negyvenkét aktív KKDSZ tag részvételével zajló képzésen szó esett például arról, hogy hogyan lehet jól behatárolni, hogy mi is az igazi probléma, amire összpontosítani kell, mi az amivel az adott szakszervezetnek éppen foglalkoznia kell, és láthattuk, hogy hogyan lehet a jó vezetőt kiválasztani, valamint kaptunk néhány további példát egy-egy jól sikerült demonstrációról.

Elhatároltuk a szolgáltató és a szervező szakszervezeteket, és így világosan láthattuk, hogy mitől leszünk, lehetünk erősek az érdekérvényesítésben.

A részvevők egybehangzó vélemény az volt, hogy sok, praktikus, a későbbiekben is jól hasznosítható ismeretet szereztek. Várhatóan a következő év elején folytatódik a képzés. A kollégák nagy része jól értette az angol szöveget is, de az angolul kevésbé tudók számára Koczoh Péter kiváló tolmácsolása segített.

IMG_20151126_103454 Forrás: http://kkdsz.hu/?p=3180

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.