Keresés
Close this search box.

Köszöntő a Szociális Munkások Napjára!

A Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete köszöntője 2015. november 12-e, a Szociális Munka Napja alkalmából.

A Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nevében tisztelettel köszöntjük 2015. november 12-e a Szociális Munka Napja alkalmából a szociális területen dolgozókat, MKKSZ tagtársainkat!

Őszinte megbecsülésünket fejezzük ki azoknak, akik nap, mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget. Azok előtt a szociális területen irányító-, intézményfenntartó feladatot ellátó kollégák előtt is tisztelgünk, akik nélkül nem lenne működtethető a szociális intézményrendszer.

Nagyra értékeljük az e területen dolgozók kimagasló társadalmi hasznosságú tevékenységét. Nincs olyan fórum, ahol ne követelnénk a szociális szférában dolgozó kollégák egzisztenciális problémáinak mielőbbi megoldását.

Ezért is vállalkoztunk a SZOCIÁLIS MUNKÁSOKÉRT KONFERENCIA megszervezésére 2015. november 9.-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Házban.

 

A rendezvényen Boros Péterné Főtitkár nyitó előadást tartott (a képre kattintva olvasható a prezentáció)  

Nagy és átfogó társadalompolitikai kihívás, hogy ezt a kérdéskört – a dolgozói szegénységet – átfogó nemzeti konszenzussal és közös áldozatvállalással kezelni tudja a magyar nemzet. Ettől még messze vagyunk.

Szinte bénító teher, hogy ez előtt magát a szociális szakmát kellene emancipálnunk, a társadalom egésze előtt újra bemutatni és elismertetni, mert e nélkül nem tudunk a jelenleginél jobban és eredményesebben hasznára tenni embertársainknak. Csak remélni tudjuk, hogy ez a konferencia ezen a téren hozza a legtöbb eredményt.

Budapest. 2015. november 11.

Árva János Elnök     Boros Péterné Főtitkár

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az