Köszöntő a Szociális Munkások Napjára!

A Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete köszöntője 2015. november 12-e, a Szociális Munka Napja alkalmából.

A Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nevében tisztelettel köszöntjük 2015. november 12-e a Szociális Munka Napja alkalmából a szociális területen dolgozókat, MKKSZ tagtársainkat!

Őszinte megbecsülésünket fejezzük ki azoknak, akik nap, mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget. Azok előtt a szociális területen irányító-, intézményfenntartó feladatot ellátó kollégák előtt is tisztelgünk, akik nélkül nem lenne működtethető a szociális intézményrendszer.

Nagyra értékeljük az e területen dolgozók kimagasló társadalmi hasznosságú tevékenységét. Nincs olyan fórum, ahol ne követelnénk a szociális szférában dolgozó kollégák egzisztenciális problémáinak mielőbbi megoldását.

Ezért is vállalkoztunk a SZOCIÁLIS MUNKÁSOKÉRT KONFERENCIA megszervezésére 2015. november 9.-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Házban.

 

A rendezvényen Boros Péterné Főtitkár nyitó előadást tartott (a képre kattintva olvasható a prezentáció)  

Nagy és átfogó társadalompolitikai kihívás, hogy ezt a kérdéskört – a dolgozói szegénységet – átfogó nemzeti konszenzussal és közös áldozatvállalással kezelni tudja a magyar nemzet. Ettől még messze vagyunk.

Szinte bénító teher, hogy ez előtt magát a szociális szakmát kellene emancipálnunk, a társadalom egésze előtt újra bemutatni és elismertetni, mert e nélkül nem tudunk a jelenleginél jobban és eredményesebben hasznára tenni embertársainknak. Csak remélni tudjuk, hogy ez a konferencia ezen a téren hozza a legtöbb eredményt.

Budapest. 2015. november 11.

Árva János Elnök     Boros Péterné Főtitkár

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a

A SZEF a 10. Lakásmeneten.

A SZEF és egyes tagszervezeteinek (SZTDSZ, SZÁD, KKDSZ) aktivistái részt vettek a 10. Lakásmenten, követelve az igazságosabb lakáspolitikát! Az eseményről a Mérce hasábjain a következő cikkekben olvashatunk: „Üres házak mindenhol,

A NYUSZET nyílt levele a Miniszterelnöknek

A NYUSZET szeptember 25-én nyílt levelet intézett az Idősek Tanácsa elnökéhez, Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A szervezet — melynek tagja a SZEF Nyugdíjas Választmánya is — ebben a válságos, régen nem