A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) Szövetségi Tanácsülést tartott

A KSZSZ 2015. október 30-31-én kihelyezett Szövetségi Tanácsülést tartott Esztergomban.

A KSZSZ 2015. október 30-31-én kihelyezett Szövetségi Tanácsülést tartott Esztergomban, melynek napirendjén az alábbi pontok szerepeltek:

  1. Döntés az ÜDOSZ társult tagsági kérelméről
  2. A SZEF XI. Kongresszusán elfogadott Programjából adódó fontosabb feladatok
    Meghívott: Földiák András, a SZEF új elnöke
  3. A KSZSZ Alapszabály módosításának megvitatása
  4. A Szövetségi Tanács tagjainak tájékoztatója
  5. Egyebek

A jó hangulatú ülésen a Tanácstagok döntést hoztak az ÜDOSZ felvételi kérelméről és a közelgő kongresszus elé terjesztendő alapszabály tervezetről. A Szakszervezetek Együttműködés Fóruma közel jövőbeni tervei, feladatai mellett a nemzetközi és hazai szakszervezeti életre is kitekintést nyújtó előadást hallgattak meg Földiák Andrástól, a SZEF elnökétől, amit kötetlen eszmecsere követett.

Az Esztergomi Keresztény Múzeum megtekintése jól szolgálta a résztvevők szellemi és lelki felfrissülését.

A második napon került sor a Tanács tagjainak tájékoztatójára saját tagszervezetük helyzetével kapcsolatban. A sok nehézség és probléma mellett elhangoztak pozitív példák és jó gyakorlatok is. 

Budapest, 2014. november 2.

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és