A jó szociális párbeszéd feltételei a közszolgálatban

Beszámoló az EUROFEDOP azonos című szemináriumáról

2015. szeptember 24 – 26. 

Ljubljana, Szlovénia

A több mint 100 fős szemináriumra Ljubljanában, a Hotel Plázában került sor.

A húsz előadó az EU különböző intézményeit, tagországait, a közszféra szélesen értelmezett ágazatait és szakszervezeteit jelenítette meg.

A szeminárium célja annak körüljárása volt, hogy milyen feltételek mellett, hogyan lehet a közszférában hatékony szociális párbeszédet folytatni, a felmerülő problémákat, nehézségeket milyen módon célszerű kezelni. 

A szeminárium az alábbi témaköröket tárgyalta:

  1. Munkahelyi gyakorlatok – jelenlegi helyzet
  2. A szociális párbeszéd tapasztalatai
  3. A szociális párbeszéd hatékony eszköz?

A témák feldolgozása az előadások meghallgatása után munkacsoportokban történt. A magyar részt vevők csoportját Agg Géza irányította, véleményüket az egyes megbeszélések után ő tolmácsolta angol nyelven.

A KSZSZ–t dr. Agg Géza elnök, dr. Sebes József PEB elnök, Kádi Attila NAVOSZ országos titkár és Pető Andrea irodavezető képviselték.

A szeminárium szervezési feladatait és az ellátási költségeket az EUROFEDOP biztosította EU támogatás igénybevételével. 

 

A csatolmányban olvasható a rendezvényről készült angol nyelvű összefoglaló magyar fordítása.

A szemináriumhoz kapcsolódó anyagok és a helyszínen készült fényképek az EUROFEDOP honlapján tekinthetőek meg: www.eurofedop.org az Agenda/Seminars címszó alatt.

Budapest, 2015. október 12. 

Készítette:     Pető  Andrea

Jóváhagyta:    Dr. Agg Géza

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.