A jó szociális párbeszéd feltételei a közszolgálatban

Beszámoló az EUROFEDOP azonos című szemináriumáról

2015. szeptember 24 – 26. 

Ljubljana, Szlovénia

A több mint 100 fős szemináriumra Ljubljanában, a Hotel Plázában került sor.

A húsz előadó az EU különböző intézményeit, tagországait, a közszféra szélesen értelmezett ágazatait és szakszervezeteit jelenítette meg.

A szeminárium célja annak körüljárása volt, hogy milyen feltételek mellett, hogyan lehet a közszférában hatékony szociális párbeszédet folytatni, a felmerülő problémákat, nehézségeket milyen módon célszerű kezelni. 

A szeminárium az alábbi témaköröket tárgyalta:

  1. Munkahelyi gyakorlatok – jelenlegi helyzet
  2. A szociális párbeszéd tapasztalatai
  3. A szociális párbeszéd hatékony eszköz?

A témák feldolgozása az előadások meghallgatása után munkacsoportokban történt. A magyar részt vevők csoportját Agg Géza irányította, véleményüket az egyes megbeszélések után ő tolmácsolta angol nyelven.

A KSZSZ–t dr. Agg Géza elnök, dr. Sebes József PEB elnök, Kádi Attila NAVOSZ országos titkár és Pető Andrea irodavezető képviselték.

A szeminárium szervezési feladatait és az ellátási költségeket az EUROFEDOP biztosította EU támogatás igénybevételével. 

 

A csatolmányban olvasható a rendezvényről készült angol nyelvű összefoglaló magyar fordítása.

A szemináriumhoz kapcsolódó anyagok és a helyszínen készült fényképek az EUROFEDOP honlapján tekinthetőek meg: www.eurofedop.org az Agenda/Seminars címszó alatt.

Budapest, 2015. október 12. 

Készítette:     Pető  Andrea

Jóváhagyta:    Dr. Agg Géza

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós