A járási tréningek tapasztalatairól szakmapolitikai-érdekvédelmi tanácskozás sorozat indult

Az MKKSZ és a TÖOSZ közös kapacitásfejlesztési projektjének, a MANORKA-nak a bezsámolója

Az „Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című MANORKA program keretében megrendezett járási tréningek tapasztalatairól, a közszolgálati munkavállalók jövedelmi helyzetének javításáról, érdekvédelmi és szakmapolitikai feladatokról mind a 19 megyében és a fővárosban tanácskozást tartott az MKKSZ.

A tanácskozás sorozat elindult, szeptember 22-én a Fővárosi, szeptember 23-án pedig a Pest megyei tanácskozásra került sort. Mindkét tanácskozáson a szakszervezeti vezetők mellett megjelentek olyan polgármesteri hivatali és kormányhivatali vezetők, akik részesei voltak a programnak. A tanácskozás-sorozat a tervek szerint november 18-án zárul.

 

A Pest megyei tanácskozás résztvevői, itt megjelent Földiák András SZEF elnök is

A 100 járásban megrendezett 2 napos tréningek nagy érdeklődést váltottak ki, és igen sok tapasztalat jött össze. Erről Boros Péterné főtitkár, a MANORKA értékelő csoport tagja, dr. Nagy Mihály szakértő és Fehér József a MANORKA 6. járási munkacsomag vezetője tartott tájékoztatást. A programról és a tapasztalatokról készülő összesítő beszámoló novemberben mindenki számára hozzáférhető lesz.

 

A tanácskozáson Boros Péterné tartott tájékoztatót a közszolgálati életpályáért folytatott munkáról, annak jelenlegi állásáról. Ez állandó feladat számunkra, amíg ezek a törvények meg nem születnek – hiszen számos javaslatunk és kritikánk van a jelenlegi előkészülettel kapcsolatban.

Majd időszerű feladatok kerültek sorra, ennek keretében Fehér József, az OKÉT munkavállalói oldal ügyvivője a tárgyalások helyzetéről adott tájékoztatót, majd dr. Marosi János a SZÜB elnöke az MKKSZ Alapszabályának módosításról adott információt.  Végül Fehér József, kuratóriumi elnök az MKKSZ alapítványának munkáját ismertette.

A tanácskozáson megjelent alapszervezeti titkárok és a meghívottak is igen hasznosnak ítélték az információkat.

Dr. Marosi János

Forrás: www.mkksz.org.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje