SZEF delegált az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságban

A SZEF vezetősége örömmel fogadja, hogy Nemeskériné Koller Erika, a SZEF nemzetközi titkára az EGSZB tagja lesz.

 

 

  

 

Tájékoztatásul az alábbiakban közöljük a Kormány 1655/2015. (IX. 14.) Korm. határozatát az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagjainak jelöléséről

a M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2015. évi 127. számából

„A Kormány a munkaadók és a munkavállalók szervezetei, valamint a civil társadalom egyéb területei, így különösen a gazdasági és társadalmi élet, az állampolgári részvétel, a szakmai és a kulturális területek reprezentatív szereplőit tömörítő szervezetek érdekeinek az Európai Unióban történő képviselete céljából az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagjainak sorába a következő személyeket jelöli:

I. csoport (munkaadók):

 1. Dr. Edelényi András,
 2. Dr. Komoróczky István,
 3. Süle Katalin,
 4. Vadász Júlia Borbála;

II. csoport (munkavállalók):

 1. Dr. Kállay Piroska,
 2. Nemeskériné Koller Erika,
 3. Dr. Pásztor Miklós,
 4. Dr. Weltner János;

III. csoport (egyéb tevékenységek):

 1. Dr. Baráth Etele,
 2. Dr. Cser Ágnes,
 3. Joó Kinga,
 4. Topolánszky Ákos.

 

Orbán Viktor

s. k.,

miniszterelnök”

 

Kiegészítő tájékoztatás

 

A SZEF vezetősége örömmel fogadja, hogy Nemeskériné Koller Erika, a SZEF nemzetközi titkára az EGSZB tagja lesz. A Bizottság az Európai Unió konzultatív szerve. 1957-es alapítása óta szakértői tanácsokkal látja el a főbb uniós intézményeket (Európai Bizottság, az EU Tanácsa, Európai Parlament). „Véleményt” bocsát ki a javasolt európai jogszabályokról, illetve „saját kezdeményezésű véleményt” is készít azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, amelyekkel meggyőződése szerint foglalkozni kell. „Hídszerepet” tölt be az európai intézmények és az úgynevezett „szervezett civil társadalom” között.

A munkavállalói oldal képviselője továbbá:

Dr. Kállay Piroska, a Liga Szakszervezetek,

Dr. Pásztor Miklós, a Munkástanácsok,

Dr. Weltner János, az ÉSZT jelöltje.

Az elmúlt négy évben SZEF képviselő nem vett részt az EGSZB munkájában, mások mellett Dr. Cser Ágnes volt az egyik magyar szakszervezeti képviselő a Liga jelölésében, de 2012-ben az EGSZB munkavállalói oldala kizárta a tagjai közül. Most Dr. Cser Ágnest az elkövetkező négy évre a III. csoportban, azaz a civil szervezetek képviselőjeként jelölte az EGSZB-be a magyar kormány.

Budapest, 2015. szeptember 23. 

Földiák András

elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.