Keresés
Close this search box.

Átadásra került a Köz Szolgálatáért Díj

A kitüntetést Bokori László, az AÉSZ Kft. volt ügyvezető igazgatója és Varga László, a SZEF 2007-2015 közötti elnöke vehetette át a szakszervezeti mozgalom több évtizedes szolgálatáért.

2015. szeptember 15-én, a SZEF Szövetségi Tanács ülését követően került átadásra a SZEF “Köz Szolgálatáért” Díja.

A kitüntetést Bokori László, az AÉSZ Kft. volt ügyvezető igazgatója és Varga László, a SZEF 2007-2015 közötti elnöke vehette át a szakszervezeti mozgalom több évtizedes szolgálatáért.

Bokori László, aki 1993-tól 2015 közepéig, tehát 22 évig látta el az AÉSZ Kft. ügyvezető igazgatói feladatait, mindig színvonalasan működtette a vagyonközösség által rábízott ingatlanokat, köztük a legértékesebb Hotel Benczúrt. A feladat iránti rendkívüli alázatát mutatja, hogy folyamatosan továbbképezte magát és mindig messzemenőleg akceptálta a tulajdonosok elvárásait és szempontjait.

Varga László 1975 óta szakszervezeti tag, s több évtizetes tisztségvisleői munkásságot is maga mögött tudhat. Volt SZB titkár, a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnöke, majd országos titkára és elnöke is. A SZEF-nek 2003 óta alelnöke, majd 2007-2015 között elnöke volt. Munkássága alatt mindig fenntartotta az általa vezetett szervezetek szabályos és rendezett működését, megingathatatlan őszinteségével és realitásérzékével nem engedte önbecsapásokba és megalapozatlan illúziókba ringatni magunkat. Józan ítélőképességével, feltétlen szakszervezeti elkötelezettségével, pontosságával és helytállásával, valamint jogi – és munkaügyi szakértelmével erősítette a SZEF-et, amely továbbra is számít tanácsaira, segítségére.

*Földiák András SZEF elnök az ünnepségen elhangzott beszéde alapján.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a