Átadásra került a Köz Szolgálatáért Díj

A kitüntetést Bokori László, az AÉSZ Kft. volt ügyvezető igazgatója és Varga László, a SZEF 2007-2015 közötti elnöke vehetette át a szakszervezeti mozgalom több évtizedes szolgálatáért.

2015. szeptember 15-én, a SZEF Szövetségi Tanács ülését követően került átadásra a SZEF “Köz Szolgálatáért” Díja.

A kitüntetést Bokori László, az AÉSZ Kft. volt ügyvezető igazgatója és Varga László, a SZEF 2007-2015 közötti elnöke vehette át a szakszervezeti mozgalom több évtizedes szolgálatáért.

Bokori László, aki 1993-tól 2015 közepéig, tehát 22 évig látta el az AÉSZ Kft. ügyvezető igazgatói feladatait, mindig színvonalasan működtette a vagyonközösség által rábízott ingatlanokat, köztük a legértékesebb Hotel Benczúrt. A feladat iránti rendkívüli alázatát mutatja, hogy folyamatosan továbbképezte magát és mindig messzemenőleg akceptálta a tulajdonosok elvárásait és szempontjait.

Varga László 1975 óta szakszervezeti tag, s több évtizetes tisztségvisleői munkásságot is maga mögött tudhat. Volt SZB titkár, a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnöke, majd országos titkára és elnöke is. A SZEF-nek 2003 óta alelnöke, majd 2007-2015 között elnöke volt. Munkássága alatt mindig fenntartotta az általa vezetett szervezetek szabályos és rendezett működését, megingathatatlan őszinteségével és realitásérzékével nem engedte önbecsapásokba és megalapozatlan illúziókba ringatni magunkat. Józan ítélőképességével, feltétlen szakszervezeti elkötelezettségével, pontosságával és helytállásával, valamint jogi – és munkaügyi szakértelmével erősítette a SZEF-et, amely továbbra is számít tanácsaira, segítségére.

*Földiák András SZEF elnök az ünnepségen elhangzott beszéde alapján.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az