Férfiak 40 – Állásfoglalás

A SZEF 2015. augusztus 4-i Ügyvivő Testületi határozata

A férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjáról szóló népszavazási kezdeményezés megvitatásának vagy előkészítésének tárgyában a SZEF-hez nem érkezett megkeresés. Ezért nem volt módunk se az indokoltságot, se a népszavazás esélyeit megfelelő módon mérlegelni. Semmiféle jogi vagy gazdasági elemzést, felmérést nem bocsátottak a rendelkezésünkre. Ezért fenntartásainknak sem tudtunk hangot adni.

A SZEF, mint országos, reprezentatív közszolgálati konföderáció nem tud és nem is kíván tagszervezeteinek részvételébe beleszólni, az ágazati szakszervezetekre, illetve a tagságra bízza a csatlakozásról, a folyamatban való részvételről szóló döntést.

Emellett azonban kénytelen hangot adni annak az aggályának, mely szerint a nemek közötti jelenlegi egyenlőtlenség felszámolása nem csak a jogosultak körének bővítésével szüntethető meg.

A SZEF továbbra is fontosnak tartja a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjazásról folyó érdemi tárgyalások újrakezdését.

Budapest, 2015. augusztus 4.

Földiák András

elnök

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A NYUSZET nyílt levele a Miniszterelnöknek

A NYUSZET szeptember 25-én nyílt levelet intézett az Idősek Tanácsa elnökéhez, Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A szervezet — melynek tagja a SZEF Nyugdíjas Választmánya is — ebben a válságos, régen nem

09.27-én kerekasztal beszélgetés a szolidaritásról

A szolidaritás esélyei a válságban Meghívó a Nyomtass te is! klubeseményére   Időpont: 2022. szeptember 27. kedd, 19:00 óra Téma: Működhet-e a szolidaritás a válságban? Van-e esélye a szakszervezetek összefogásának,