Keresés
Close this search box.

Köszöntjük a kormánytisztviselőket!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) Elnöksége köszöntője a Közszolgűálati Tiszségviselők Napja alkalmából

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) Elnöksége nevében július 1-je, a

KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA

alkalmából tisztelettel köszöntjük Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót!

Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az etikus, ügyfélközpontú ügyintézés. E hivatás gyakorlói ennek tudatában végzik mindennapi munkájukat. Tisztában vannak azzal, hogy milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek és az állam szolgálata, a közjó érvényre juttatása. Kevesen tudják, hogy a kormánytisztviselőkre – a versenyszférában dolgozókhoz képest – több mint tizenöt többlet kötelem vonatkozik.

Közigazgatásunk jól szolgálja Magyarország fejlődését. Mindez azonban nem tükröződik e munkát végzők javadalmazásában.  Az utóbbi években romlott a közszolgálatban dolgozók jövedelmi helyzete, hátrányos változások történtek a közhivatalnokok élet- és munkakörülményeiben.

2008. óta bérbefagyasztás sújtja a kormánytisztviselőket. Jelentős részüknek 30-40 %-kal csökkent a reálkeresete, ezért ebben a munkavállalói körben is megjelentek a napi megélhetési gondok. Helyre kell állítani a „Jogok és kötelezettségek egyensúlyát”.

Ismételten és határozottan felkérjük Magyarország Kormányátmint munkáltatót , hogy a 7. éve befagyasztott közszolgálati illetményeket legalább 20 %-os mértékben növelje!

Közszolgálati hivatásuk felelősségteljes gyakorlásáért a kormánytisztviselőket munkájukhoz méltó társadalmi megbecsülés illeti meg. Szakszervezeti szövetségünk minden lehetséges fórumon képviseli e munkavállalói kör jogos követeléseit.

Az ünnep alkalmából a magyar közigazgatásban dolgozó valamennyi kormánytisztviselőnek, köztisztviselőnek és munkavállalónak szakmai sikereket, jó egészséget és egyéni boldogulást kívánunk! 

Budapest, 2015. június 29.

                                                                              Dr. Agg Géza                                       

                                                                                      a  KSZSZ elnöke        

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás