Keresés
Close this search box.

Kék szalaggal a közszolgálati egységért!

Az MKKSZ szolidaritási felhívása

SZOLIDARÍTÁSI FELHÍVÁS A KÖZTISZTVISELŐK NAPJA ALKALMÁBÓL

KEDVES KOLLÉGÁK! SZAKSZERVEZETI TAGOK! AKTIVISTÁK!

Tűzzetek kék szalagot július1-én! Viseljétek egy héten át!

A szolidaritás színével, a szalagtűzés szervezettségével jelezzük közösen a társadalomnak és a kormánynak, hogy idén sincs mit ünnepelnünk! És emlékeztessünk mindenkit;

Amikor július 1-ét, a Köztisztviselők Napját 1996-ban az MKKSZ ünnepnek javasolta, még az 1992-es köztisztviselői jogállási törvény életbe lépésének napjára kívántunk emlékezni! Akkor a szabályozásunk egységesnek, korrektnek, előmenetelünk és javadalmazásunk rendezettnek látszott. Az ünnepnappal már akkor is azt az évente visszatérő alkalmat kerestük, amikor üzenhetünk a társadalomnak, és a társadalom és a kormányzat is szembesül azzal; hogyan áll, milyen a mi szolgálatunk, és milyen elismerést kapunk.

Aggodalommal látjuk, hogy ez a beállt és szükséges szabályozási, fizetési egység megbomlott. A kormányzati döntések elkülönítik a kormánytisztviselőket, s miközben nekik is csak ígéretek jutnak, az önkormányzati köztisztviselők, a szociális munkások még ígéreteket, életpályás csábképeket se kapnak.

Közben a számtalan hátránnyal küzdő lakosság közszolgáltatásai egyre hanyatlanak. A közterületek fenntartása, a települések üzemeltetése, a tömegközlekedés, az egészségügyi szolgáltatások minősége zuhan. Gimnáziumokat zárnak be, válságban az oktatás, a gyermekélelmezés. Mindennek oka, hogy egymást követő kormányaink forint milliárdok százait vonták ki ezekről a területekről. És az ügyfelek, a gondozottaink türelmetlensége, az elégedetlenség is minket büntet!

A MKKSZ arra hív Benneteket, hogy június 29-től (egy hétig, egy hónapig) viseljétek a kék szalagot! A sztrájk jogát gyakorlatilag elvesztettük, de az egységes fellépés, a demonstráció lehetősége még megmaradt!

Az összefogás, a közös cselekvés, a szolidaritás kiállásával, a kék szalaggal jelezzünk a társadalomnak; Itt vagyunk, dolgozunk, még helytállunk az állam és a lakosság szolgálatában! De a mi napunkon semmi okunk nincs örülni, ünnepelni! Áldatlan, és egyre romló feltételek között, hét éve változatlan bérekkel végezzük szolgálatunkat, követjük hivatásunk parancsait. Közülünk több mint kétszázezren – sokan diplomával – a deklarált létminimum alatti nettó jövedelmet kapnak kézhez!

A kék szalag viselésével, s azzal, hogy mindenkinek elmagyarázzátok akciók okait, közelebb kerülünk a közszolgálati szakszervezeti egység megteremtéséhez! Márpedig ez az első feltétele annak, hogy helyzetünket a társadalom támogatását megszerezve megváltoztathassuk!

TŰZZETEK KÉK SZALOGOT!  VISELJÉTEK, ÉS MAGYARÁZZÁTOK MEG: A KÖZSZOLGÁK ÖSSZEFOGNAK! 

https://www.youtube.com/watch?v=RWkeO4uFKP0

A SZEF szolidáris az MKKSZ akciójával és annak támogatására hívja fel tagszervezeteit, s a teljes magyar társadalmat. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.

Munkaidő-csökkentés az igazságos átmenet érdekében

Munkaidő-csökkentés az igazságos átmenet érdekében – ETUI kurzus 2024. 05. 29-31. Bruges A litván Solidarumas és a montenegrói SSCG szakszervezeti szövetségek által szervezett képzésen litván, montenegrói, lett, olasz és spanyol