Nem akarunk új berlini falakat!

Az ETUC közleménye a magyar kormány tervei kapcsán

„Az európai szakszervezeti mozgalmat sokkolja az a javaslat, hogy falat építsenek Magyarország és Szerbia közé” – mondta Bernadette Ségol, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára. „Azután, hogy Magyarország élharcosa volt a vasfüggöny lebontásának, nehezen tudjuk elhinni, hogy 25 évvel később egy új vasfüggönyt akarjanak építeni.”

Magyarország több mint 2000 km-es, 7 országot érintő határvonalából 175 km hosszú fal felépítését javasolta az egyik szomszédos országa határvonalán, ami inkább egy nagyon rossz politikai üzenet, mint hatékony akadálya a menekültek országon kívül tartásának.

„Ez a fal és a Szerbiával közös határ lezárása provokáció és egy szánalmas kísérlet a magyarországi szélsőjobboldali erők megnyerésére” tette hozzá Bernadette Ségol. „Felkérem a tisztességesen gondolkodó magyar embereket, és az EU-t, hogy akadályozzák meg a magyar kormányt ennek az elhibázott ötletű falnak a felállításában”. 

Fordította: Koller Erika, SZEF nemzetközi titkár

Az eredeti szöveg:

NO NEW BERLIN WALLS!
 
18/06/2015
“The European Trade Union movement is shocked by the proposal to put up a wall between Hungary and  Serbia” said Bernadette Ségol, Secretary General of the European Trade Union Confederation (ETUC). “After playing such a prominent role in the fall of the iron curtain it is hard to believe that just over 25 years later Hungary would want to build a new iron curtain.”
 
With over 2,000 kilometres of border with 7 countries, Hungary’s proposed 175 km wall between it and one other country will be a very unpleasant political message rather than an effective barrier for keeping people out.
 
“The wall, and the announced closure of the border with Serbia is a provocation and a pathetic attempt to appease far-right forces within Hungary” added Bernadette Ségol. “I call on all decent Hungarians, and on the EU, to stop the Hungarian Government from building this ill-conceived wall.”
 
The European Trade Union Confederation (ETUC) exists to speak with a single voice, on behalf of the common interests of workers, at European level. Founded in 1973, it now represents 90 trade union organisations in 39 European countries, plus 10 industry-based federations.The ETUC is also on Facebook, Twitter, YouTube and Flickr.
Copyright © 2015 European Trade Union Confederation / Confédération européenne des syndicats, All rights reserved.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós