A közszolgák faképnél hagyták a kormányt

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye

 Budapest, 2015. május 28., csütörtök (OS) – Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács mai ülésén a Kormány gyakorlatilag visszautasította a Munkavállalói Oldal valamennyi követelését. A közszolgák képviselői felfüggesztették a tárgyalásokat. Visszatérésük feltétele, hogy Varga Mihály valódi mandátummal és ajánlattal hívja őket a tárgyalóasztalhoz.

    A KÖZSZOLGÁK FAKÉPNÉL HAGYTÁK A KORMÁNYT
KORMÁNYZATI ELVEK – VS. – ÉHEZÉS = MÍNUSZ HÁROMSZÁZ MILLIÁRD!
A tavalyi /minimál/bérkövetelések megtagadása miatt az asztaltól felállni kényszerülő Munkavállalói Oldal (MVO) ismét faképnél hagyhatja a kormányt.  Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) május 28-i ülésén egyelőre a tárgyalások egyoldalú felfüggesztéséig jutottak.  
Fehér József, az Munkavállalói Oldal szóvivője leszögezte; Nincs, nem lehet továbblépés a 2016-os költségvetési megállapodás felé, mert 2015 még nem rendezett! Kétszázezernél több munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit.
“Mandátummal bíró képviseletet követelünk az OKÉT kormányzati oldalán! Visszatérünk az asztalhoz, ha Varga Mihály miniszter úr mérlegelhető, reális, távlatokban is tartható ajánlattal visszahív ide minket. Addig úgy látom, csak az utcán találkozhatunk!”
A 11 követeléssel induló és kilenc NEMmel, egy TALÁN-nal, valamint egy TÁRGYTALANnal véget érő OKÉT ülésről részletesebben ahttp://www.mkksz.org.hu/index.php/hirek-ujdonsagok/412-mkksz-oket-ii- hirlevel címen olvashatnak. 

    Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje