230 ezer közszolga idén biztosan nem kap béremelést

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleménye

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleménye

     Budapest, 2015. május 12., kedd (OS) – Az életpálya-modellek csábító lidércfénye mellett 230 ezer közszolga idén biztosan nem kap béremelést.

A 2016-OS KÖLTSÉGVETÉS ÉS A KÖZSZOLGÁLATOK; ÜLÉSEZETT AZ OKÉT

Azon a napon, amikor a Kormány átfogóan döntött a jövő évi költségvetés kereteiről, egy küldöttsége részletes tárgyalásba kezdett a közszolgálatokat érintő bérintézkedésekről. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) asztalánál igen kevés követelésre mondhattak OK-ét!

Az ülésen a Munkavállalói Oldal (MVO) elsődleges célkitűzése volt, hogy a tervezett életpálya modellekkel és jogállási változásokkal idén sem érintett közel 230 ezer dolgozónak legalább 10%-os, minimum 15 ezer forintos azonnali béremelést érjen el. Kiderült; erre legfeljebb 2016-ban kerülhet sor. Megerősítést nyert, hogy a Konvergencia Program 2018-ig nem számol ezen a területen növekménnyel. 

A Kormány által készített előzetes Tájékoztató számos adatkezelési bravúrt mutatott be. Ennek teljes anyaga elérhető a http://www.mkksz.org.hu/html/main/2015/mkksz_hirlevel20150508.pdf címen található részletesebb tudósításban, ami az OKÉT MVO álláspontját is tükrözi.

Fehér József, az MVO szóvivője a tanácskozás végén felszólította a kormány; a 2018-ig terjedő időszakra egybefüggően, és kapcsolódásaikkal együtt mutassa be a tervezett életpályákat és a kapcsolódó bérintézkedéseket.

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.