Az ETUC közleménye a magyar kormány migrációval kapcsolatos nemzeti konzultációjáról

“Perverznek nevezi a nemzeti konzultációt a brüsszeli Szakszervezeti Konföderáció” – írja az Index.hu.

A bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultáció leállítására szólítja fel a magyar kormányt kedden kiadott közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli ernyőszervezete, az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC).

A brüsszeli szervezet rendkívüli aggodalmának ad hangot, és arra az álláspontra helyezkedik, hogy a miniszterelnök levele és a kérdőív “a migráció és a terrorizmus közvetlen összekapcsolásával perverz kísérletet tesz a migránsok kriminalizálására és a populizmus szítására”.

A szakszervezeti szövetség szerint a téves feltevések csak rossz politikákhoz vezethetnek, és biztosan nem szolgálják a magyarok érdekeit. Az érdekképviseleti szervezet úgy véli, hogy az uniós migrációs politikák aláásásával a miniszterelnök nem a külföldön élő és dolgozó sok százezer magyar érdekeivel összhangban cselekszik.

 “A bevezető szöveg és a kérdések megfogalmazása világosan mutatja, hogy a magyar kormány mindennel szembehelyezkedik, amit Európa jelent, és szembemegy az emberiesség alapelveivel” – áll az ETUC kommünikéjében.

A brüsszeli szervezet szerint a terrorizmus és az unió határvidékén zajló tragédia összekapcsolása perverz módon próbál rájátszani az emberek félelmeire politikai célú manipulálásuk érdekében.

“Ez a viselkedés rendkívül aggasztó és teljesen elfogadhatatlan” – fogalmaz közleményében az ETUC.

Forrás: Index.hu 

 

A közlemény eredeti, angol nyelvű szövege:

Hungarian Government must stop criminalisation of migrants, says ETUC

05/05/2015
 

The European Trade Union Confederation (ETUC) is extremely worried by the so-called ‘national consultation about immigration and terrorism’ recently launched by Hungarian Prime Minister Viktor Orban. The letter launching the consultation and the attached questionnaire is a perverse attempt to criminalise migrants and fuel populism by making a clear and direct connection between migration and terrorism. Wrong assumptions can only lead to bad policies and are surely not in the interests of Hungarian citizens.

“Viktor Orban’s national consultation on immigration and terrorism clearly tries to instil anti-immigrant and anti-European sentiments in the Hungarian population. It delivers false message which run counter to fundamental European values enshrined in EU Treaties and International Conventions,” says Luca Visentini, ETUC Confederal Secretary. 

“In undermining EU migration policies, Mr Orban is not acting in the interests of the hundreds of thousands of Hungarian citizens living and working abroad”.

“The introductory text, as well as the way the questions are formulated, show clearly the Hungarian Government’s opposition to everything the European Union stands for, and contravene basic principles of humanity.”

“Linking terrorism to the human tragedy taking place on European borders is a perverse attempt to play on the fears of ordinary citizens and manipulate them for political purposes. This behaviour is extremely worrying and totally unacceptable. European trade unions call upon the Hungarian Government to stop this consultation process.”

The European Trade Union Confederation (ETUC) exists to speak with a single voice, on behalf of the common interests of workers, at European level. Founded in 1973, it now represents 90 trade union organisations in 39 European countries, plus 10 industry-based federations.The ETUC is also on FacebookTwitterYouTube and Flickr.
Copyright © 2015 European Trade Union Confederation / Confédération européenne des syndicats, All rights reserved.
 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk