Keresés
Close this search box.

A NAVOSZ 25. születésnapjára

Dr. Agg Géza, KSZSZ elnök köszöntője

Dr. Agg Géza, KSZSZ elnök köszöntője a NAVOSZ 25. születésnapjára: 

Michalkó Péter úr és Nemes István úr részére, a NAVOSZ elnöke és alelnöke

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Alelnök Úr!
Kedves Péter! Kedves István!

Nagy tisztelettel köszöntöm a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő NAVOSZ minden tagját és vezető tisztségviselőit!

A rendszerváltás napjaiban megalakult ADOSZT alapító tagja volt az 1990. januárjában megalakult KSZSZ-nek és az 1990. júniusában létrejött SZEF-nek. A szervezet alapítói idejében felismerték, hogy a hatékony munkahelyi szintű érdekképviselet csak megfelelő ágazati és konföderációs szintű összefogással valósítható meg. Az „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” Széchenyi gondolatot az ADOSZT akkori vezetői magukévá tették és ennek szellemében cselekszenek a NAVOSZ mai vezetői is. Az elmúlt negyedszázad eredményei bizonyították az alapítók bölcs döntését.

A NAVOSZ ma is a KSZSZ „zászlóshajója”. Vezető tisztségviselői elnöki, alelnöki, elnökségi tag és PEB vezetői funkciót töltöttek be az elmúlt negyed évszázadban, biztosítva ezzel a szövetség eredményes működését. A NAVOSZ képviselői meghatározó szerepet töltenek be a hazai és a nemzetközi érdekegyeztető fórumokon: OKÉT, KOMT, KÉF, EUROFEDOP és TUNED. A NAVOSZ aktív szerepet tölt be a születőben lévő Magyar Szakszervezeti Szövetség létrehozásában is.

Köszönettel tartozunk a NAVOSZ korábbi és jelenlegi vezetőinek azért a magas szintű és önzetlen munkáért, amit az általuk képviselt dolgozók érdekében folyamatosan kifejtettek. Név szerint is megköszönöm Michalkó Péter színvonalas munkáját, aki az ADOSZT-NAVOSZ elnöki, a KSZSZ elnöki, a SZEF ügyvivői és az EUROFEDOP Elnökségi tagsági tisztét is betöltötte. Elismeréssel tartozunk Pető Ferenc hosszú időn át kifejtett sokoldalú munkájáért. Nemes István fiatalos lendülettel vette át elődeitől a staféta botot, joggal bízhatunk abban, hogy tovább öregbíti a NAVOSZ hírnevét a hivatalon belül és azon kívül is.

A NAVOSZ-t joggal illethetjük a magyar szakszervezeti mozgalomban a Best Practice jelzővel, mivel 25 éve  magas szintű tevékenységet folytat. Korrekt és eredményes kapcsolatot ápol a munkaadóval, az 1 %-os szakszervezeti tagdíjjal megteremti az eredményes működés anyagi alapjait, széleskörű szolgáltatásokat nyújt és kreatív vezetéssel rendelkezik.

A KSZSZ Elnöksége és tagszervezetei nevében gratulálok a NAVOSZ negyedszázados eredményeihez és a következő negyedszázadra is hasonló sikereket kívánok.

Budapest, 2014. október 20.

Őszinte nagyrabecsüléssel:

Dr. Agg Géza

a KSZSZ elnöke

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik