Pető Ferenc emlékére

Nem szokásunk e-maileket közzétenni a SZEF honlapján, de most kedves kollégánkra, Pető Ferencre emlékezvén kivételt teszünk.

Nem szokásunk e-maileket közzétenni a SZEF honlapján, de most kedves kollégánkra, Pető Ferencre emlékezvén kivételt teszünk.

Álljon itt tehát dr. Sárfi Ildikó levele, aki elhunyt kollégánk közösségépítő munkásságára emlékezik levelében:

Kedves Elnök Úr!

Most értesültem Feri halálhíréről, amit mély megdöbbenéssel és fájdalommal fogadtam! Úgy hiszem az iránta való tiszteletből, kötelességem Pető Ferenc életútját kiegészítenem a SZEF Bács-Kiskun megyei Szervezete megalakításában vállalt aktív szerepvállalásával.

A 90-es évek közepén az ADOSZT megyei szervezete képviseletében Feri is sokat tett azért, hogy összekovácsoljuk a több foglalkozási csoportot képviselő szakszervezeti közösségeket. Rendszeres összejöveteleink információ és probléma megbeszélő alkalmai jól szolgálták a szervezethez csatlakozó valamennyi szakszervezet működését.

Akkoriban a kapcsolat szervezeteink között minden formalitást és vélt vagy valós belső szakszervezeti érdeket mellőzően, szinte napi szinten alakult, nagy volt az egymás iránti kölcsönös bizalom, amihez Feri személye is feltétlenül hozzájárult.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megismerhettük, hogy vele együtt dolgozhattunk!

A SZEF Bács-Kiskun megyei Szervezetének volt vezetője

dr. Sárfi Ildikó

Emlékedet megőrizzük. Nyugodj békében!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők