Pető Ferenc emlékére

Nem szokásunk e-maileket közzétenni a SZEF honlapján, de most kedves kollégánkra, Pető Ferencre emlékezvén kivételt teszünk.

Nem szokásunk e-maileket közzétenni a SZEF honlapján, de most kedves kollégánkra, Pető Ferencre emlékezvén kivételt teszünk.

Álljon itt tehát dr. Sárfi Ildikó levele, aki elhunyt kollégánk közösségépítő munkásságára emlékezik levelében:

Kedves Elnök Úr!

Most értesültem Feri halálhíréről, amit mély megdöbbenéssel és fájdalommal fogadtam! Úgy hiszem az iránta való tiszteletből, kötelességem Pető Ferenc életútját kiegészítenem a SZEF Bács-Kiskun megyei Szervezete megalakításában vállalt aktív szerepvállalásával.

A 90-es évek közepén az ADOSZT megyei szervezete képviseletében Feri is sokat tett azért, hogy összekovácsoljuk a több foglalkozási csoportot képviselő szakszervezeti közösségeket. Rendszeres összejöveteleink információ és probléma megbeszélő alkalmai jól szolgálták a szervezethez csatlakozó valamennyi szakszervezet működését.

Akkoriban a kapcsolat szervezeteink között minden formalitást és vélt vagy valós belső szakszervezeti érdeket mellőzően, szinte napi szinten alakult, nagy volt az egymás iránti kölcsönös bizalom, amihez Feri személye is feltétlenül hozzájárult.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megismerhettük, hogy vele együtt dolgozhattunk!

A SZEF Bács-Kiskun megyei Szervezetének volt vezetője

dr. Sárfi Ildikó

Emlékedet megőrizzük. Nyugodj békében!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.