Gyászjelentés: Pető Ferenc

Szomorúan tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Pető Ferenc, a NAVOSZ országos titkára, a SZEF volt ügyvivője és Mandátumvizsgáló Bizottságának elnöke türelemmel viselt, gyógyíthatatlan betegségben életé

     Szomorúan tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Pető Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Országos Szakszervezetének országos titkára, a SZEF volt ügyvivője és Mandátumvizsgáló Bizottságának elnöke türelemmel viselt, gyógyíthatatlan betegségben életének 61. évében 2014. augusztus 7-én elhunyt.

    Pető Ferencet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Országos Szakszervezete a saját halottjának tekinti.

Szeretett kollégánktól polgári temetés keretében,  2014. augusztus 26-án veszünk végső búcsút a Kecskeméti köztemetőben, melynek címe: Kecskemét, Béke fasor 71/A.  A 13.00 órakor kezdődő búcsúztatását követően, családi sírboltba helyezik örök nyugalomra.   

A temetésre a NAVOSZ autóbuszt indít. 

Pető Ferenc életútja: 

     1953-ban született Kiskunfélegyházán. Iskoláit Kecskeméten, Gyöngyösön, illetve Budapesten végezte. Legmagasabb végzettsége pénzügyi, gazdasági mérnök.

     1967 óta volt szakszervezeti tag. Az 1970-es évek végétől 1980-ig a Bács-Kiskun Megyei Kórház és Rendelőintézet szakszervezeti bizottságának tagjaként vett részt a közösségi munkában.

     1982-tól dolgozott az államigazgatásban. 1987-ig az akkor még egységes Társadalombiztosítási Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága alkalmazásában állt, előbb ellenőrként, majd önálló végrehajtási előadóként.

     1987-ben került az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal személyi állományába. 1987-1999 között az APEH Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága végrehajtási, ellenőrzési, majd adóeljárási területein dolgozott különböző beosztásokban.

     A hivatali munkája mellett 1990-től 1999-ig az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Országos Szakszervezeti Tanácsa (ADOSZT) Bács-Kiskun megyei alapszervezetének titkára és szakszervezet országos vezető testületének tagja volt.

     1999 májusától egészen a haláláig függetlenített tisztségviselőként az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Országos Szakszervezeti Tanácsának (később: Nemzeti Adó és Vámhivatal Országos Szakszervezete) országos titkári tisztségét látta el. Ebből a tisztségéből adódóan vett részt a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ügyvivő Testületének munkájában, és elnöke volt a SZEF Mandátumvizsgáló Bizottságának. Több különböző országos érdekegyeztető fórumon képviselte a konföderációt. 2009-ben a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége alelnökének választották. Ezt a tisztséget 2013-ig töltötte be.

     A hivatal elnöke a tevékenysége elismeréseként a Bezerédj-díj arany fokozatú kitüntetésben részesítette, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége Elnöksége pedig Bibó István Emlékérmet adományozott neki.

Emlékét szívünkben őrizzük. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.