Keresés
Close this search box.

Szolidaritási nyílt levél

A SZEF és a MASZSZ szolidáris a VDSZ Hankook Tire ellen szervezett demonstrációjával.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felháborítónak tartja a Hankook Tire Magyarország Kft. sorozatos munkavállaló ellenes magatartását. Legutóbb, mondvacsinált ürüggyel, a korlátolt felelősségű társaság szakszervezetének elnökét, Bognár Ferencet bocsátották el, rendkívüli felmondással. Az ok elképesztő: munkaidőn kívül, saját elhatározásából jogi tanulmányokat folytat.

Elutasítjuk ezt a törvénysértő magatartást, felszólítjuk a menedzsment, hogy visszamenőlegesen állítsa helyre Bognár Ferenc munkaviszonyát.  A Hankook magyarországi vezetése nem bánhat kénye-kedve szerint az emberekkel! Nem teheti meg, hogy üldözze, ellehetetlenítse azokat a szakszervezeti vezetőket, azt az érdekvédelmi munkát, amelyet a gyár munkavállalói érdekében végeznek. Az ilyen jellegű intézkedések súlyosan sértik az emberi, a munkavállalói, a munkahelyi érdekeket, éppen ezért elfogadhatatlanok.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség szolidaritását fejezi ki, és támogatja a VDSZ 2014. augusztus negyedikére meghirdetett demonstrációját. Felhívja ágazatait, tagszervezeteit, hogy aktívan támogassák a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete (DGSZ-VDSZ) megmozdulását.

Budapest, 2014. július 31.

A SZEF szintén szolidaritását fejezi ki és kéri tagszerevezeteit, hogy aktívan vegyék ki részüket a megmozdulás támogatásában.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik