Levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak

A Magyar Szakszervezeti Szövetség levele

Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke

BUDAPEST

Budapest, 2014. május 10.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökeként gratulálok Önnek ahhoz, hogy az Országgyűlés miniszterelnökké választotta.

A szakszervezetek többsége, így a Magyar Szakszervezeti Szövetség is fontosnak tartja, hogy a demokratikus választások alapján kormányzati hatalmat és felelősséget szerzett politikai erőkkel és kormányokkal megfelelő párbeszéd alakuljon ki az általunk képviselt munkavállalók érdekében.

Az új kormánnyal folytatandó párbeszéd kezdeteként a Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége a 2014. május 14-ei ülésén megvitatja mindazokat a kérdéseket, amelyekkel kapcsolatban javaslatokat szeretnénk tenni a parlament elé benyújtandó kormányzati jogalkotási programhoz. Az általunk legfontosabbnak tartott terültek: a hatályos munkajogi szabályok módosítása, a sztrájktörvény napirendre tűzése, a nyugdíjszabályok és az évek óta esedékes korengedményes, korkedvezményes szabályok felülvizsgálata, a teljes körű tripartit szociális párbeszéd kialakítása.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség és valamennyi tagszervezete konstruktív együttműködést kíván folytatni a mindenkori választott kormánnyal. Bízunk abban, hogy az Ön által vezetett új kormány partnerünk lesz a hazánk fejlődéséhez nélkülözhetetlen párbeszédben.

Felelősségteljes munkájához nagyon jó egészséget és hazánk fejlődését szolgáló sikeres kormányzást kívánok Önnek harmadik miniszterelnöki ciklusában.

Tisztelettel:

Pataky Péter
elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább