Keresés
Close this search box.

Levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak

A Magyar Szakszervezeti Szövetség levele

Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke

BUDAPEST

Budapest, 2014. május 10.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökeként gratulálok Önnek ahhoz, hogy az Országgyűlés miniszterelnökké választotta.

A szakszervezetek többsége, így a Magyar Szakszervezeti Szövetség is fontosnak tartja, hogy a demokratikus választások alapján kormányzati hatalmat és felelősséget szerzett politikai erőkkel és kormányokkal megfelelő párbeszéd alakuljon ki az általunk képviselt munkavállalók érdekében.

Az új kormánnyal folytatandó párbeszéd kezdeteként a Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége a 2014. május 14-ei ülésén megvitatja mindazokat a kérdéseket, amelyekkel kapcsolatban javaslatokat szeretnénk tenni a parlament elé benyújtandó kormányzati jogalkotási programhoz. Az általunk legfontosabbnak tartott terültek: a hatályos munkajogi szabályok módosítása, a sztrájktörvény napirendre tűzése, a nyugdíjszabályok és az évek óta esedékes korengedményes, korkedvezményes szabályok felülvizsgálata, a teljes körű tripartit szociális párbeszéd kialakítása.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség és valamennyi tagszervezete konstruktív együttműködést kíván folytatni a mindenkori választott kormánnyal. Bízunk abban, hogy az Ön által vezetett új kormány partnerünk lesz a hazánk fejlődéséhez nélkülözhetetlen párbeszédben.

Felelősségteljes munkájához nagyon jó egészséget és hazánk fejlődését szolgáló sikeres kormányzást kívánok Önnek harmadik miniszterelnöki ciklusában.

Tisztelettel:

Pataky Péter
elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet