Levél Lovász László akadémikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének

A Magyar Szakszervezeti Szövetség levele

Lovász László
akadémikus,
a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

BUDAPEST

Budapest, 2014. május 8.

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, az azt alkotó Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, valamint a szervezeteinkhez tartozó mintegy 250 ezer szakszervezeti tag nevében gratulálunk ahhoz, hogy Önt a Magyar Tudományos Akadémia 185. Közgyűlése az általunk is nagyra becsült, a magyar tudományos és közéletben kiemelt fontosságú intézmény 20. elnökévé választotta.

Tisztelt Elnök Úr!

Szakszervezeteink képviselői a magyarországi társadalmi és szociális párbeszéd fontos intézményeiben, a korábbi Gazdasági és Szociális Tanácsban, a jelenleg működő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban jól együttműködött az akadémia korábbi elnökeivel, a tudományos élet képviselőivel.

Bízunk abban, hogy ez az együttműködés az Ön megválasztását követően is változatlan marad.

Felelősségteljes munkájához nagyon jó egészséget és sok sikert kívánunk.

Pataky Péter
a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke,
az MSZOSZ elnöke

Székely Tamás
a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke,
az ASZSZ elnöke

Varga László
a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke,
a SZEF elnöke

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és