A MaSzSz vendégei voltak Európa Parlamenti képviselő-jelöltek

A DK, az EGYÜTT-PM, a FIDESZ, az LMP és az MSZP is elfogadta a Magyar Szakszervezeti Szövetség meghívását.

Néhány hét múlva sor kerül az európai választásokra. Az Európai Unió 28 tagállamában döntenek a választók arról, hogy kik legyenek a következő öt évben EP-képviselők. A választások előtt minden uniós országban felhívják a választópolgárok figyelmét a döntésük fontosságára. 

Magyarországon május 25-én lesz az EP-választás, amelyen eldől, hogy kik foglalhatják el a Magyarországnak járó 21 helyet a 751 fős testületben.

Május elsején a Városligetben, a Magyar Szakszervezeti Szövetség meghívására öt párt Európa Parlament képviselő-jelöltjei vettek részt a fórumon:
Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció), Krasztev Péter (Együtt – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség), Kósa Ádám (FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség), Meszerics Tamás (Lehet Más a Politika), és Szanyi Tibor (Magyar Szocialista Párt).

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, az Európai Szakszervezeti Szövetség tagszervezetének – kiáltványa az Európai Parlamenti választásokra: Szociális Párbeszédet! 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és