Keresés
Close this search box.

Demonstráció a szociális ágazatért

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.

A rendezvényen beszédet mondott Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke és a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, aki biztosította a résztvevőket és az ágazatban dolgozókat arról, hogy mindkét szövetség szolidáris a követeléseikkel és támogatja megmozdulásaikat. Mint elmondta, a közszféra többi dolgozójához hasonlóan a szociális ágazatban dolgozók is megérdemlik a tisztes munkáért a tisztes bért és megbecsülést, amely tisztes megélhetést biztosít a dolgozónak és családjának. 

Ezt követően Kiss László a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondott beszédet, aki egy Republic számból idézve kezdte felszólalását: “Húzd barom, húzd barom, húzd!” – ezt várják az ágazattól a döntéshozók. Kiemelte milyen rossz helyzetben vannak a szociális ágazat dolgozói, s bérrendezést követelt részükre, hiszen, ahogy mondta, a dolgozók ezt már régen kiérdemelték odaadó és megfeszített munkájukkal. 

Végül Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke és a Sztrájkbizottság ügyvivője szólalt fel, aki elsorolta a Sztrájkbizottság követeléseit. Szégyenletesnek nevezte, hogy az ágazat dolgozóinak nagy része a 2012 évi létminimum alatti nettó bért visz haza, sokszor felsőfokú végzettséggel, vagy éppen több évtizedes munkaviszony után is. 

Szűcs Viktória beszéde megtekinthető itt: 

Forrás: saját felvétel

Kapcsolódó galéria: itt.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a