Demonstráció a szociális ágazatért

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.

A rendezvényen beszédet mondott Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke és a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, aki biztosította a résztvevőket és az ágazatban dolgozókat arról, hogy mindkét szövetség szolidáris a követeléseikkel és támogatja megmozdulásaikat. Mint elmondta, a közszféra többi dolgozójához hasonlóan a szociális ágazatban dolgozók is megérdemlik a tisztes munkáért a tisztes bért és megbecsülést, amely tisztes megélhetést biztosít a dolgozónak és családjának. 

Ezt követően Kiss László a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondott beszédet, aki egy Republic számból idézve kezdte felszólalását: “Húzd barom, húzd barom, húzd!” – ezt várják az ágazattól a döntéshozók. Kiemelte milyen rossz helyzetben vannak a szociális ágazat dolgozói, s bérrendezést követelt részükre, hiszen, ahogy mondta, a dolgozók ezt már régen kiérdemelték odaadó és megfeszített munkájukkal. 

Végül Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke és a Sztrájkbizottság ügyvivője szólalt fel, aki elsorolta a Sztrájkbizottság követeléseit. Szégyenletesnek nevezte, hogy az ágazat dolgozóinak nagy része a 2012 évi létminimum alatti nettó bért visz haza, sokszor felsőfokú végzettséggel, vagy éppen több évtizedes munkaviszony után is. 

Szűcs Viktória beszéde megtekinthető itt: 

Forrás: saját felvétel

Kapcsolódó galéria: itt.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább