Demonstráció a szociális ágazatért

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.

A rendezvényen beszédet mondott Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke és a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, aki biztosította a résztvevőket és az ágazatban dolgozókat arról, hogy mindkét szövetség szolidáris a követeléseikkel és támogatja megmozdulásaikat. Mint elmondta, a közszféra többi dolgozójához hasonlóan a szociális ágazatban dolgozók is megérdemlik a tisztes munkáért a tisztes bért és megbecsülést, amely tisztes megélhetést biztosít a dolgozónak és családjának. 

Ezt követően Kiss László a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondott beszédet, aki egy Republic számból idézve kezdte felszólalását: “Húzd barom, húzd barom, húzd!” – ezt várják az ágazattól a döntéshozók. Kiemelte milyen rossz helyzetben vannak a szociális ágazat dolgozói, s bérrendezést követelt részükre, hiszen, ahogy mondta, a dolgozók ezt már régen kiérdemelték odaadó és megfeszített munkájukkal. 

Végül Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke és a Sztrájkbizottság ügyvivője szólalt fel, aki elsorolta a Sztrájkbizottság követeléseit. Szégyenletesnek nevezte, hogy az ágazat dolgozóinak nagy része a 2012 évi létminimum alatti nettó bért visz haza, sokszor felsőfokú végzettséggel, vagy éppen több évtizedes munkaviszony után is. 

Szűcs Viktória beszéde megtekinthető itt: 

Forrás: saját felvétel

Kapcsolódó galéria: itt.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk