Keresés
Close this search box.

Összehívták a pedagógusok sztrájkbizottságát

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, egyre több tanár tiltakozik az úgynevezett portfólió-készítés miatt, ezért azt kérik a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül az új minősítési rendszert.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, egyre több tanár tiltakozik az úgynevezett portfólió-készítés miatt, ezért azt kérik a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül az új minősítési rendszert.

A tárca helyettes államtitkára szerint nincs miért sztrájkolni, aki pedig nem tölti fel a portfólióját, az nem kap béremelést. A kérdésekre Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének az elnöke válaszolt a Mokkában.

– Hogyan fogják a tanárokat minősíteni?
– Még bő két hónapig tölthetik fel a pedagógusok úgynevezett portfóliójukat. – Mely pedagógusok tölthetik fel és meddig?
– Mi mindent tartalmaz ez a portfólió?
– Azok, akik feltöltik a portfóliójukat, azok az új minősítési rendszer alapján egy fokozottal feljebb lép. – Mit takar ez valójában? Mennyivel lesz több a fizetése? 
– Eddig nagyjából kétszáz tanár jelezte, hogy nem tölti fel a portfólióját. – Miért kérték a minisztertől, hogy hívja össze a sztrájkbizottságot? Mi a probléma a minősítési rendszerrel? Mi az ami elfogadhatatlan?

Nézd meg a Mokka videóját!

Forrás: tv2.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet