Összehívták a pedagógusok sztrájkbizottságát

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, egyre több tanár tiltakozik az úgynevezett portfólió-készítés miatt, ezért azt kérik a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül az új minősítési rendszert.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, egyre több tanár tiltakozik az úgynevezett portfólió-készítés miatt, ezért azt kérik a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül az új minősítési rendszert.

A tárca helyettes államtitkára szerint nincs miért sztrájkolni, aki pedig nem tölti fel a portfólióját, az nem kap béremelést. A kérdésekre Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének az elnöke válaszolt a Mokkában.

– Hogyan fogják a tanárokat minősíteni?
– Még bő két hónapig tölthetik fel a pedagógusok úgynevezett portfóliójukat. – Mely pedagógusok tölthetik fel és meddig?
– Mi mindent tartalmaz ez a portfólió?
– Azok, akik feltöltik a portfóliójukat, azok az új minősítési rendszer alapján egy fokozottal feljebb lép. – Mit takar ez valójában? Mennyivel lesz több a fizetése? 
– Eddig nagyjából kétszáz tanár jelezte, hogy nem tölti fel a portfólióját. – Miért kérték a minisztertől, hogy hívja össze a sztrájkbizottságot? Mi a probléma a minősítési rendszerrel? Mi az ami elfogadhatatlan?

Nézd meg a Mokka videóját!

Forrás: tv2.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.