Összehívták a pedagógusok sztrájkbizottságát

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, egyre több tanár tiltakozik az úgynevezett portfólió-készítés miatt, ezért azt kérik a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül az új minősítési rendszert.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, egyre több tanár tiltakozik az úgynevezett portfólió-készítés miatt, ezért azt kérik a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül az új minősítési rendszert.

A tárca helyettes államtitkára szerint nincs miért sztrájkolni, aki pedig nem tölti fel a portfólióját, az nem kap béremelést. A kérdésekre Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének az elnöke válaszolt a Mokkában.

– Hogyan fogják a tanárokat minősíteni?
– Még bő két hónapig tölthetik fel a pedagógusok úgynevezett portfóliójukat. – Mely pedagógusok tölthetik fel és meddig?
– Mi mindent tartalmaz ez a portfólió?
– Azok, akik feltöltik a portfóliójukat, azok az új minősítési rendszer alapján egy fokozottal feljebb lép. – Mit takar ez valójában? Mennyivel lesz több a fizetése? 
– Eddig nagyjából kétszáz tanár jelezte, hogy nem tölti fel a portfólióját. – Miért kérték a minisztertől, hogy hívja össze a sztrájkbizottságot? Mi a probléma a minősítési rendszerrel? Mi az ami elfogadhatatlan?

Nézd meg a Mokka videóját!

Forrás: tv2.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és