Keresés
Close this search box.

“Nem lehet, hogy nyomorogjunk!” – közszolgálati panasznap

Közszolgálati panasznapot szervezett a budapesti Vértanúk terére a 28 közszférás szakszervezetet tömörítő KÖZDEMOSZ.

Közszolgálati panasznapot szervezett a budapesti Vértanúk terére a 28 közszférás szakszervezetet tömörítő KÖZDEMOSZ. Legtöbben a régóta várt 20 százalékos béremelés érdekében, illetve az elszegényedés ellen emeltek szót. A szervezők és felszólalók többsége megfogalmazta, hogy sokan félnek kijönni tüntetni, mert azzal az állásukat kockáztatják.


Ismeretes, hogy a teljes közszolgálat 730 ezer dolgozója közül 170 ezren keresnek nettó 77 ezer forintot. Középfokú végzettséggel és 10 éves gyakorlattal nettó 75-80 ezret visznek haza. Felsőfokú végzettséggel, 10 éves gyakorlattal 120 ezret kapnak kézhez.

Ezért aztán a KÖZDEMOSZ 28 szakszervezete és a szándékait támogató konföderációk képviselői 8 órán át, egymást követő beszédekben mondták el a különböző közszolgálati dolgozók súlyos gondjait, a most leköszönő kormányzati ciklus alatt elszenvedett sérelmeket és megszorításokat, valamint a következő kormány felé már előzetesen megfogalmazott követeléseiket.

A megmozduláson 20 százalékos béremelést követeltek a közszféra dolgozói, és hogy 6 év után rendezzék az alapilletményüket és vele a bértáblát. Azt is kérték, hogy a cafeteria (étkezési jegy, ruhapénz) beépüljön a bérrendszerbe.

SZEF képgaléria, MKKSZ képgaléria

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a