“Nem lehet, hogy nyomorogjunk!” – közszolgálati panasznap

Közszolgálati panasznapot szervezett a budapesti Vértanúk terére a 28 közszférás szakszervezetet tömörítő KÖZDEMOSZ.

Közszolgálati panasznapot szervezett a budapesti Vértanúk terére a 28 közszférás szakszervezetet tömörítő KÖZDEMOSZ. Legtöbben a régóta várt 20 százalékos béremelés érdekében, illetve az elszegényedés ellen emeltek szót. A szervezők és felszólalók többsége megfogalmazta, hogy sokan félnek kijönni tüntetni, mert azzal az állásukat kockáztatják.


Ismeretes, hogy a teljes közszolgálat 730 ezer dolgozója közül 170 ezren keresnek nettó 77 ezer forintot. Középfokú végzettséggel és 10 éves gyakorlattal nettó 75-80 ezret visznek haza. Felsőfokú végzettséggel, 10 éves gyakorlattal 120 ezret kapnak kézhez.

Ezért aztán a KÖZDEMOSZ 28 szakszervezete és a szándékait támogató konföderációk képviselői 8 órán át, egymást követő beszédekben mondták el a különböző közszolgálati dolgozók súlyos gondjait, a most leköszönő kormányzati ciklus alatt elszenvedett sérelmeket és megszorításokat, valamint a következő kormány felé már előzetesen megfogalmazott követeléseiket.

A megmozduláson 20 százalékos béremelést követeltek a közszféra dolgozói, és hogy 6 év után rendezzék az alapilletményüket és vele a bértáblát. Azt is kérték, hogy a cafeteria (étkezési jegy, ruhapénz) beépüljön a bérrendszerbe.

SZEF képgaléria, MKKSZ képgaléria

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.