Keresés
Close this search box.

“Nem lehet, hogy nyomorogjunk!” – közszolgálati panasznap

Közszolgálati panasznapot szervezett a budapesti Vértanúk terére a 28 közszférás szakszervezetet tömörítő KÖZDEMOSZ.

Közszolgálati panasznapot szervezett a budapesti Vértanúk terére a 28 közszférás szakszervezetet tömörítő KÖZDEMOSZ. Legtöbben a régóta várt 20 százalékos béremelés érdekében, illetve az elszegényedés ellen emeltek szót. A szervezők és felszólalók többsége megfogalmazta, hogy sokan félnek kijönni tüntetni, mert azzal az állásukat kockáztatják.


Ismeretes, hogy a teljes közszolgálat 730 ezer dolgozója közül 170 ezren keresnek nettó 77 ezer forintot. Középfokú végzettséggel és 10 éves gyakorlattal nettó 75-80 ezret visznek haza. Felsőfokú végzettséggel, 10 éves gyakorlattal 120 ezret kapnak kézhez.

Ezért aztán a KÖZDEMOSZ 28 szakszervezete és a szándékait támogató konföderációk képviselői 8 órán át, egymást követő beszédekben mondták el a különböző közszolgálati dolgozók súlyos gondjait, a most leköszönő kormányzati ciklus alatt elszenvedett sérelmeket és megszorításokat, valamint a következő kormány felé már előzetesen megfogalmazott követeléseiket.

A megmozduláson 20 százalékos béremelést követeltek a közszféra dolgozói, és hogy 6 év után rendezzék az alapilletményüket és vele a bértáblát. Azt is kérték, hogy a cafeteria (étkezési jegy, ruhapénz) beépüljön a bérrendszerbe.

SZEF képgaléria, MKKSZ képgaléria

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros