Keresés
Close this search box.

A SZEF szolidáris az EVM munkavállalóinak mai demonstrációjával

A VDSZ demonstrációt szervez az EVM Zrt. munkavállalóiért.

Az Egyesült Vegyiművek (EVM) felszámolása mintegy 100 munkavállalót sodort kilátástalan helyzetbe, mivel munkáltatójuk eltűnt, fizetést nem kapnak. 

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségéhez (VDSZ) tartozó munkavállalók érdekében 2014. február 3. óta sztrájkőrség működik a vállalat telephelyén, hogy a még megmaradt gépeket ne tudják elvinni a felszámolók.

Követeléseik nyomatékosítására 2014. február 12-én, 15:00 órai kezdettel az EVM munkavállalói Budapest V. kerület Alkotmány utca 23. szám alatt rövid demonstrációt tartanak.

A SZEF egyetért a követeléssekkel és szolidaritását fejezi ki a demonstráció résztvevővel.

Bővebb összefoglaló az eddigi eseményekről a VDSZ honlapján olvasható.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.