Keresés
Close this search box.

Sikeres Európai Polgári Kezdeményezés

A víz emberi jog! címmel zajlott aláírásgyűjtés sikeres volt, a kezdeményezés 2014. február 17-én kerül az Európai Parlament és a Bizottság elé.

Sikeresen zárult az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (EPSU) által elindított Európai Polgári Kezdeményezése, amelyet a SZEF és tagszervezete a KKDSZ is támogatott. A határidő végéig 1.884.790 aláírást gyűjtöttek össze és gyújtottak be az Európai Bizottsághoz. 

Többek között Magyarországon is összegyűlt a kellő számú aláírás. Az országonkénti eredmények itt megtekintehőek: http://www.right2water.eu//results?lang

Az Európai Parlament 2014. február 17-én 15:00 – 18:30 között közmeghallgatást tart a témában, amely online is követhető lesz, illetve ugyanezen a napon az EPSU képviselői találkozhatnak az Európai Bizottság tagjaival.

További információ: www.right2water.eu oldalon, illetve angol nyelven a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros