A SZEF szolidáris a bányászok mai demonstrációjával

Ismét az utcára vonulnak a bányászok. Elvett jogaikat követelik vissza.

Újabb demonstrációt tartanak 2014. január 29-én 17 órakor az Emberi Erőforrások Minisztériuma
(Budapest, V. ker. Akadémia utca 3.) előtt a bányászokért. 
A demonstráció céljai szinte változatlanok:
1.
A 150/1991-es Kormányrendelet – melyet hatályon kívül helyeztek – biztosította a szénkülfejtéses bányatérségben dolgozó munkavállalók bányász szakmai nyugdíját. 30 év szolgálati idő után nyugdíjba vonulhattak a bányászok. Ennek visszaállítását vagy új, elfogadható szabályozást kérnek.
2.
A 2012. december 5-ei kormánydöntés alapján megjelent 426/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a “volt” külszíni bányászokra nem vonatkozik, pedig a minisztérium arról tájékoztatott bennünket, hogy a korábbi elvett rokkant nyugdíjak helyett azonos ellátást biztosítanak számukra is. Az ígéret betartását kérik.
3.
2012. január 1-i hatállyal megszüntetésre kerültek a föld alatt dolgozó bányászok átlagszámítási nyugdíj kedvezménye. Szeretnék ezt visszaállítani.
 
A SZEF egyetért a követeléssekkel és szolidaritását fejezi ki a demonstráció résztvevővel. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és