Keresés
Close this search box.

A SZEF szolidáris a bányászok mai demonstrációjával

Ismét az utcára vonulnak a bányászok. Elvett jogaikat követelik vissza.

Újabb demonstrációt tartanak 2014. január 29-én 17 órakor az Emberi Erőforrások Minisztériuma
(Budapest, V. ker. Akadémia utca 3.) előtt a bányászokért. 
A demonstráció céljai szinte változatlanok:
1.
A 150/1991-es Kormányrendelet – melyet hatályon kívül helyeztek – biztosította a szénkülfejtéses bányatérségben dolgozó munkavállalók bányász szakmai nyugdíját. 30 év szolgálati idő után nyugdíjba vonulhattak a bányászok. Ennek visszaállítását vagy új, elfogadható szabályozást kérnek.
2.
A 2012. december 5-ei kormánydöntés alapján megjelent 426/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a “volt” külszíni bányászokra nem vonatkozik, pedig a minisztérium arról tájékoztatott bennünket, hogy a korábbi elvett rokkant nyugdíjak helyett azonos ellátást biztosítanak számukra is. Az ígéret betartását kérik.
3.
2012. január 1-i hatállyal megszüntetésre kerültek a föld alatt dolgozó bányászok átlagszámítási nyugdíj kedvezménye. Szeretnék ezt visszaállítani.
 
A SZEF egyetért a követeléssekkel és szolidaritását fejezi ki a demonstráció résztvevővel. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a