A legnagyobb konföderáció szolidáris a Közdemoszszal

Szolidáris a közszolgálatban dolgozókkal az új érdekvédelmi konföderáció, a tagok többségét tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Szolidáris a közszolgálatban dolgozókkal az új érdekvédelmi konföderáció, a tagok többségét tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség. Az MSZSZ egyetért a Közszolgálati Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) 20 százalékos béremelési követelésével, ezért elnöksége a napokban dönt arról, hogy a tervezett akciók közül melyikhez, s milyen formában csatlakozzanak.

Az elsők között biztosítja szolidaritásáról a béremelésükért küzdő közszolgálatban dolgozókat a legnagyobb hazai konföderáció, a decemberben alakult Magyar Szakszervezeti Szövetség. Az MSZSZ támogatja a Közszolgálati Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) bejelentett demonstrációsorozatát. Arról azonban, hogy a mintegy 250 ezer tagot tömörítő szervezet mikor, milyen formában vesz részt a Közdemosz megmozdulásain, a konföderáció elnöksége fog dönteni, várhatóan a hét végén. A szövetség méltatlannak és felháborítónak tartja, hogy az ágazatban hat éve nem emelkedtek a bérek, s a jogos felzárkóztatási követelést a mai napig nem teljesítette a kormány.

Mint ismert, a Közszolgálati Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottságát 2013. november 18-án öt országos konföderációhoz tartozó 28 közszolgálati szakszervezet alakította meg azzal a céllal, hogy 20 százalékos béremelést harcoljon ki az ágazatban dolgozók számára. A béremelésről a bizottság legutóbb december 16-án tárgyalt a kormányzat képviselőivel, akik nem vitatták a követelés jogosságát, s állítólag nem is tekintik lezártnak a tárgyalásokat, de új ajánlattal azóta sem álltak elő.

A Közdemosz hamarosan kezdődő akciósorozata részeként először január 25-én civil szervezetek „Szabad Oktatásért” címet viselő demonstrációjához csatlakoznak, majd február 21-22-én „Közpanasz 1365 percben” címmel közszolgálati panasznapokat tartanak, február 23-án pedig a közszolgálati szegények megsegítésére jótékonysági koncertet rendeznek.

Az MSZSZ egyébként a Közdemosztól függetlenül is részt vesz a szabad oktatásért szervezett tüntetésen, s a hétvégi ülésen döntenek az elnökség tagjai arról, hogy mozgósítják-e erre a napra – január 25-ére – a tagszervezeteiket.

Pataky Péter elnök              Székely Tamás alelnök           Varga László alelnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és