Keresés
Close this search box.

Nincs működő közszféra, megbecsült munkavállalók nélkül

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnökségének közleménye

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy immár hatodik éve változatlan, a közalkalmazotti illetménytábla és a köztisztviselői illetményalap. Ezért az érintett munkavállalók közel 25 százalékos reálkereset-veszteséget szenvedtek, szenvednek el.

Felháborító, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban évek óta nincs érdemi, általános keresetnövekedést eredményező tárgyalás a bérekről, még a minimálbérről és a bérminimumról sem, miközben ma már a közszféra munkavállalóinak közel egyharmadát érinti.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége szolidáris a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a Közszolgálati Demonstrációs és Sztrájkbizottság tevékenységével.

Felszólítjuk a kormányt, hogy a sztrájkbizottságokkal folytatott tárgyalásaik során mindent tegyenek meg a közszféra munkabékéjének megőrzéséért, a közösség érdekében nélkülözhetetlen tevékenységet folytató munkavállalók megbecsüléséért.

Budapest, 2013. december 18.

Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros

A FERPA VB üléséről jelentjük

Jelentés a FERPA végrehajtó bizottság 2024 februári üléséről A FERPA (Nyugdíjasok és Idősek Európai Föderációja) Végrehajtó Bizottsága 2024 február 21-22-én tartotta meg soros ülését Brüsszelben, Hubert SCHWIND elnök vezetésével, Agostino