Azonnali béremelést!

Az ATV Híróra vendége Bárdos Judit főtitkár, Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

A ATV Híróra vendége volt Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára, a KÖZDEMOSZ képviselője.

Bárdos Judit, a szakszervezet főtitkára az ATV Start-ban elmondta, a belügyi dolgozók juttatásaira vonatkozóan 2008 óta semmilyen változás nem történt, ezért 2014-ben egy húsz százalékos béremelést tartanának reálisnak. Bárdos szerint mindez a költségvetésben nagyjából négyszáz milliárd forint kiadást jelentene, de mint mondta, arra van pénz, amire a politika szeretné, hogy legyen.
 
Bárdos szerint kizárólag Orbán Viktor politikai akaratán múlik, hogy a kormány rendezi-e közel hatszázezer munkavállaló sorsát. Ha nem rendezi, akkor bizony ez azt jelenti, hogy a kormány többet költ stadionokra, mint a közszolgálati dolgozókra – vélekedett a szakszervezeti vezető, aki azt is elmondta, hogy nem szeretnék utcára hívni a mintegy hatszázezer munkavállalót, már csak azért sem, mert jelenleg ott tartunk, hogy az állását kockáztatja például az a rendvédelmi dolgozó, aki az utcán, vagy akár a munkahelyén véleményt nyilvánít.

 

A beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető az ATV honlapján. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább